Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Olaszországban fogtak el egy bécsi kettős gyilkossággal gyanúsított nőt

Olaszország - Olaszországban fogtak el egy mexikói nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy Bécsben megölte előbb a volt férjét, majd később a szeretőjét is, és a feldarabolt holttesteket a pincéjében bebetonozta - számolt be róla a hét végi osztrák sajtó.
A két holttest maradványaira munkások találtak rá hétfőn egy bécsi ház pincéjében. A házban egy fagylaltozó működik, amelynek a gyanúsított a tulajdonosnője. Az egyik holttestről hamarosan kiderült, hogy a nő tavaly novemberben eltűnt szeretőjéé. A másikról feltételezik, hogy a nő volt férjéé. A vizsgálatok még nem zárultak le teljesen, de azt megállapították, hogy a férfit 2008-ban ölték meg. A házaspár akkor már elvált, de még együtt laktak a fagylaltozó feletti lakásban.

Az osztrák rendőrség nemzetközi elfogató parancsot adott ki a tulajdonosnő, a 32 éves Goidsargi Estibaliz Carranza ellen és az olasz rendőrség pénteken le is letartóztatta. A mexikói állampolgárságú, spanyol származású nő bevallotta a két bűntényt, és azt állítja, hogy tettestársak nélkül követte el azokat. Mindkét férfival pisztolylövés végzett, ezeket feltehetően a volt férj fegyveréből adták le.

Mint kiderült, a nő - akit a sajtóban időközben "Jégangyalként", illetve "Jégbárónőként" is emlegetnek - taxival menekült Bécsből Olaszországba, miután a sajtóból megtudta, hogy felfedezték a holttesteket. A határtól vonattal utazott tovább Udinéig. Ott összeismerkedett egy utcaművésszel, és tőle kapott szállást. Miután a sajtóból értesültek a körözésről, a taxis és az udinei utcaművész is bejelentést tett a rendőrségen, s a művész lakásán őrizetbe vették az olasz rendőrök.

A rendőrség közlése szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy lett volna tettestársa a nőnek. Mindamellett kihallgatják a bátyját, aki éppen Bécsben tartózkodott tavaly novemberben, a szerető eltűnése idején.

A nő azt állítja, hogy mindkét férfi bántalmazta lelkileg és fizikailag. Bejelentést csak a férj eltűnéséről tett, de azt állította, hogy a férfi csatlakozott a Hare Krisna-mozgalomhoz és vélhetően Indiában van.

Az osztrák rendőrség kérte a nő kiadatását. Az olasz hatóságoknak kilencven napon belül kell dönteniük a kérésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszállásra kényszerítettek egy kisgépet, mert közel repült az elnöki nyaralóhoz

Egyesült Államok - Két F15-ös vadászgép közrefogott, és leszállásra kényszerített egy kisrepülőgépet… Tovább olvasom