Délmagyar logó

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 23°C Még több cikk.

Olimpikon tornászlányokat zaklatott az amerikai csapat orvosa

Újabb szexuális zaklatási ügy merült fel.
Aly Raisman, a csapatban olimpiai aranyérmes amerikai tornász azt állítja, a csapat korábbi orvosa, Larry Nassar szexuálisan zaklatta - írja a Mashable.

Múlt hónapban tárta fel Raisman londoni olimpikon csapattársa, McKayla Maroney, hogy Nassar többször is molesztálta 13 éves korától kezdve.

Raisman egy vasárnap adásba kerülő interjúban arról beszél, hogy Nassar őt is zaklatta, és arról is, hogy a lányok féltek attól, hogy beszéljenek az orvossal való kapcsolatukról.

"Dühös vagyok és ideges. Látom a fiatal lányokat, akik hozzám fordulnak, képeket kérnek és autogramot. Változtatni kell, hogy soha ne kelljen átélniük hasonlót, mint nekem" - idézi a Mashable a tornászt. 
 
Aly Raisman
Aly Raisman


Az amerikai tornászszövetség is megszólalt, nagyon sajnálják azt, ami történt, és bíznak abban, hogy Alyvel és az összes érintett sportolóval együtt tudnak majd dolgozni a jövőben, hogy a biztonságosan készülhessenek a versenyekre. 

Raisman és Maroney messze nem az egyetlen, aki Nassart váddal illeti. Syndey bronzérmes tornásza, Jamie Dantzscher korábban azt állította, az orvos 12 éves korában zaklatta őt.

A hónap elején a Lansing State Journal számolt be arról, hogy legalább 140 nő és lány jelentkezett a Nassar által elkövetett szexuális zaklatásokhoz kapcsolódó perek miatt, és legalább 120 fordult a rendőrséghez. 

Nassar jelenleg börtönben van, miután gyermekpornográfia miatt több szövetségi vád érte júliusban.

(A Mashable cikke alapján)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-tagállamok közös fellépést sürgetnek az orosz propaganda ellen

Ausztria is csatlakozott ahhoz a nyolc országhoz, amely az EU hitelét romboló orosz propagandatevékenység visszaszorítását szorgalmazza. Tovább olvasom