Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Öngyilkos merénylet Pakisztánban: 88 halott

Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 88 embert megölt, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
A rendőrség újabb közlése szerint 37-en sebesültek meg. Korábban több mint száz sérültről tettek említést a hatóságok. A terrorista merénylet az ország észak-nyugati határövezetében történt, Lakki Marvat környékén. Rendőrségi beszámolók szerint a pályán éppen röplabdabajnokságot tartottak, több száz fős közönséggel, és a detonációban közel 20 környékbeli épület is összeomlott, az áldozatok között számos gyermek van. Eddig még senki nem vállalta magára a merényletet.

Feltételezések szerint a támadással a helyieken akarnak bosszút állni, akik az utóbbi hetekben igyekeztek távol tartani településeiktől az iszlamista felkelőket. A pakisztáni hadsereg ősszel indította meg offenzíváját Dél-Vazirisztán törzsi régiójában, amely a tálib felkelők egyik legszívósabb bázisa volt.

Bár a kormányerők jelentős sikereket könyvelhettek el a felkelők kifüstölésében, október óta a tálibok bosszú táplálta merényleteiben legalább ötszázan vesztették életüket.

A nap folyamán másfelől Vazirisztán északi részében egy feltehetőleg amerikai rakéta eltalált egy járművet, és megölt három tálib harcost. Névtelenséget kérő két pakisztáni hivatalos forrás szerint később a támadás helyszínén, Gundi faluban tálibok jelentek meg, és elszállították az áldozatok tetemét. Az amerikai katonai szóvivők, mint hasonló akcióknál szokásos, nem kommentálják a támadást. Jóllehet, Pakisztán nyilvánosan elítéli az esetenként polgári áldozatokat is követelő amerikai hadműveleteket, minden jel arra utal, hogy a kormányzat titokban támogatást nyújt hozzájuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás egy kínai tűzijátékgyárban

Robbanás történt egy észak-kínai tűzijátékgyárban, legalább kilenc munkás meghalt - jelentette a… Tovább olvasom