Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Öngyilkos merénylő ölt NATO-katonákat

Öngyilkos merénylő megölt két NATO-katonát, több másikat pedig megsebesített egy afgán rendőrségi és határőrbázison kedd este a kelet-afganisztáni Hoszt tartományban.
Öngyilkos merénylő megölt két NATO-katonát, több másikat pedig megsebesített egy afgán rendőrségi és határőrbázison kedd este a kelet-afganisztáni Hoszt tartományban, egy gépkocsiba rejtett pokolgép pedig három afgán katona és két határőr életét oltotta ki a szomszédos Paktika tartományban - közölte szerdán az észak-atlanti szervezet.

A támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek. Egy afgán rendőregyenruhát viselő tálib kedd éjjel behatolt a bázisra, ahol néhány katona éppen egy tábortűznél melegedett - közölte Zabiullah Mudzsahid tálib szóvivő telefonon.

A Pakisztánnal határos keleti országrész jórészt amerikai parancsnokság alá tartozik, de a támadásról kiadott NATO-közlemény nem említette, hogy a kis bázis amerikai lenne, és a halottak nemzetiségét sem közölte. A támadásban többen megsebesültek a kommüniké szerint.

Paktika tartomány rendőrfőnöke, Davlat Hán Zadran elmondta, hogy három afgán katona és két határőr halt meg a Barmal körzetben szerdán elkövetett támadásban, az afgán biztonsági erők négy másik tagja pedig megsebesült. Azt nem közölte, hogy a támadást a helyi katonai bázis közelében vagy a bázison követték-e el. A merénylet után nyolc rakétát lőttek ki a bázisra. A rendőrfőnök nem közölte azt sem, hogy a rakétatámadásnak voltak-e áldozatai.

Decemberben egy öngyilkos merénylő a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) támaszpontjára hatolt be Hoszt városában, s megölt hét CIA-alkalmazottat és egy jordániai hírszerzőt. Az év eleje óta a nemzetközi erők 120 katonája halt meg az afganisztáni hadműveletekben a francia hírügynökség által az icasualities.org független honlap alapján összeállított statisztika szerint.

A tálib lázadás az elmúlt két év alatt jelentősen fokozódott, és szinte az egész ország területére kiterjedt, a tálibok öngyilkos merénylőkkel és út mentén elrejtett pokolgépekkel egyaránt támadnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős vezetőváltás az osztrák vasútnál

Christian Kernt, a Verbund osztrák áramszolgáltató vezérigazgatóját nevezte ki az Osztrák Szövetségi… Tovább olvasom