Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Optimistábban látják a gazdasági helyzetet a csehek

Már három éve nem volt ilyen optimista hangulat Csehországban a gazdasági helyzet alakulását illetően, mint márciusban.
Saját anyagi helyzetének javulásával a csehek 23 százaléka számol, s 12 százalék szerint javulni fog az ország gazdasági helyzete is - derült ki abból a felmérésből, amelyet márciusban készített az Ipsos közvélemény-kutató. Tavaly szeptemberben a csehek 17 százaléka számolt saját helyzete, s 7 százalék az ország helyzetének a javulásával.

Az ország gazdasági helyzetének romlásával a megkérdezettek egyharmada számol, míg tavaly szeptemberben ez 43 százalék volt. Két éve, 2012 márciusában kétharmad válaszolta azt, hogy nehezebb gazdasági helyzetet vár.

A megkérdezettek egyharmada viszont úgy látja, hogy a gazdasági kilátások se jók, se rosszak.

"A pozitív várakozások megerősödésével egy időben mérséklődött az emberek félelme, hogy elveszíthetik munkahelyüket és emelkedni kezdtek a családok kiadásai" - állapította meg a felmérés eredményeihez fűzött kommentár.

Munkahelye esetleges elveszítésétől tavaly szeptemberben a megkérdezettek 28 százaléka, most márciusban pedig 23 százalék félt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosokat ölt meg egy biztonsági őr egy kabuli kórházban

Három amerikai orvost megölt egy biztonsági őr, aki csütörtökön lövöldözni kezdett egy nemzetközi kórházban az afgán fővárosban. Tovább olvasom