Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Orbán: a kormány anyagilag is támogatja a vajdasági Magyar Nemzeti Tanácsot

A magyar kormány anyagi támogatást nyújt a vajdasági magyar kulturális autonómia legfőbb szervének, a Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szabadkán Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével folytatott megbeszélése után.
Elvi megállapodást kötöttünk arról, hogy a magyar kormány anyagilag is támogatja az MNT következő három évre szóló programját - mondta Orbán Viktor a szabadkai Magyar Házban folytatott egyeztetés után. Pásztor István elmondta, a tervek között szerepel többek között egy iskolai ösztöndíjrendszer és egy kollégiumi rendszer kiépítése, valamint iskolabusz-hálózat elindítása a szórványban.

Olvasóink írták

  • 3. igazságkereső 2010. augusztus 15. 10:51
    „Bizony az is jó lenne, ha miniszterelnök úr a magyar devizahiteleseket is támogatná oly formában, hogy kötelezne minden bankot- akik devizában hiteleztek- ,hogy azonnal állítsák vissza az eredeti,szerződéskori árfolyamot, természetesen figyelembe véve az évi 3-4 % inflációt is, mindjárt nem lenne probléma a devizahitelek fizetésével! De akkor, amikor egy szerződéskori / 2008. nyarán / devizahitel havi törlesztő részlete 68.000.-ft-ról 110.000.-ft-ra emelkedik úgy, hogy ebből mindössze 8.000.-ft a tőketörlesztés és 102.000.-ft a kamattörlesztés, ez már azt hiszem több mint tisztességtelen haszonszerzés,ez már a devizahitelesek szándékos tönkretétele!! Miért is nem lehet azonnal meghozni azt a törvényt, hogy csak az eredeti törlesztőrészletet kelljen fizetniük?Mi is a cél azzal,hogy szándékosan döntenek be 900.000 ezer devizahitelest? A pillanatnyi,államfőnk által is aláírt kilakoltatási moratórium is csak 2011.április 15-ig nyújt látszólagos védelmet, de ettől még a tisztességtelenül, a bankok által majd duplájára növelt havi törlesztő részletet még nem tudjuk fizetni! Mi indokolta a bankok eme féktelen pénzéhségét? vagy velünk kívánják meg-és kifizettetni az országból eltüntetett milliárdokat?”
  • 2. deszkás 2010. augusztus 14. 19:06
    „Mi ebben a hir,tudjuk sőt...”
  • 1. tüsök 2010. augusztus 14. 18:28
    „Itthon mindenki dőzsöl a javakban, van pénz amit ki lehet ba...ni az ablakon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dalai láma a természeti katasztrófák nyomán a Föld megóvását sürgeti

A dalai láma szerint többek között a légkör felmelegedése állhat az elmúlt hetek ázsiai áradásainak,… Tovább olvasom