Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Õrizetben a temerini etnikai incidens gyanúsítottjai

Két kiskorút vett őrizetbe a temerini rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még hétfőn megvertek egy 16 éves boldogasszonyfalvai fiút.
A hírt az újvidéki rendőrség közleményben jelentette be, amelyben nem tért ki az incidens résztvevőinek nemzetiségére, azonban hangsúlyozta: feltételezhető, hogy a támadás "etnikai indíttatású volt". "A megvert fiúnak eltörött az orra és az egyik ujja, a kórházi ellátás után hazaengedték. A rendőrség szerint feltételezhető, hogy az incidens etnikai indíttatású volt" - olvasható a VajdaságMa délvidéki hírportálon.

Bojan Pajtic vajdasági kormányfő és Muskinja Heinrich Anikó tartományi ombudsman azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy sürgősen találják meg és büntessék meg az utóbbi időben Temerinben történt incidensek elkövetőit. "Az ilyen jellegű erőszak Vajdaság multietnikai jellege és az itteni polgárok békés egymás mellett élése elleni támadás" - hangsúlyozta a vajdasági kormányfő. Szerinte szükség van az állami szervek, az iskola, a rendőrség és a szociális védelmi központ összehangolt akciójára, és "kiskorúakról lévén szó, ezeknek a gyerekeknek a szüleivel is el kellene beszélgetni".

Muskinja Heinrich Anikó ombudsman annak a véleményének adott hangot, hogy mediátorok bevonásával kell kibékíteni az incidensben részt vevő feleket. Az Újvidékhez közeli Temerinben gyakoriak az incidensek. A fenti esetet megelőzően, szeptember 25-én, vasárnap éjjel Temerin központjában egy magyar fiatalembert ért támadás.

"A támadók egyike, az arra elhaladó K. Norberttól szerbül megkérdezte, hogy magyar-e, s miután ő erre igennel válaszolt, arcul ütötte. A megtámadott futásnak eredt, mire egy másik támadó üvegpalackot vágott utána. Az elkövetőket - értesülések szerint mindketten bácsszőregiek - a rendőrség előállította, és bűnvádi feljelentést tett ellenük" - írja a délvidéki hírportál. A helybéliek szerint a sértettek számos esetben nem is tesznek feljelentést.

Szeptember 11-kén is történt egy incidens magyar és szerb fiatalok között, amellyel kapcsolatban az egyik magyar fiatal elmondta, hogy "Temerinben gyakoriak a magyar fiatalok elleni incidensek, és a verekedők csoportokba verődve járják az utcákat".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy indonéz hajó, többen meghaltak

Tűz ütött ki szerdán egy indonéziai kikötőben horgonyzó hajón, s a kitört pánikban nyolc embert… Tovább olvasom