Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Őrizetben marad Julia Timosenko

A kijevi bíróság szerdán ismét elutasította a védelem kérelmét, hogy helyezzék szabadlábra a hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Julija Timosenko volt ukrán kormányfőt, ellenzéki politikust.

A bíróság immár a negyedik hasonló kérelmet utasította el, azzal az indokkal, hogy nem látott okot az őrizetbe vételre vonatkozó döntés megváltoztatására. A bíróság a tárgyalást csütörtökig elnapolta.

Julija Timosenkót a múlt héten, pénteken vették őrizetbe egyenesen a tárgyalóteremben az eljárásjog megsértése miatt az ügyész indítványára, aki úgy ítélte meg, hogy a bíróság minden lehetőséget kimeri tett arra, hogy befolyást gyakoroljon a volt kormányfő magaviseletére.

Timosenko ülve válaszolt a bíró kérdéseire, akit Viktor Janukovics elnök bábjának nevezett. Az ellenzéki politikus, akit azzal vádolnak, hogy 2009-ben Ukrajna számára előnytelen gázszállítási szerződéseket kötött Oroszországgal, ártatlannak vallja magát, és az elnököt, régi politikai ellenlábasát azzal vádolja, hogy a bírósági eljárással akarja őt eltávolítani a politikai szintérről a közeledő parlamenti választások előtt.

Őrizetbe vételére kemény hangú állásfoglalásokban reagáltak a vezető nyugati országok, s mellettük Oroszország is elítélte a bírói döntést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a szlovén belügyminiszter

Lemondott a szlovén belügyminiszter egy korrupciós ügy kapcsán viselt politikai felelőssége miatt. Tovább olvasom