Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Oroszországban magyar építésű iskolát adtak át

A Medilux magyar ipari, kereskedelmi és szolgáltató kft. által finanszírozott, ezer fős iskolát adtak át csütörtökön, az első tanítási napon a Lipeck megyei Jelec városban.
Amint a Proinvest, egy hasonló finanszírozással foglalkozó magyar cég moszkvai képviselője, Szántovszky Nikolett az MTI-nek elmondta, a Medilux és a Proinvest alapvetően egészségügyi intézmények építését finanszírozza Oroszországban. A megrendelő minden esetben az orosz állam, és ez egyben garancia a fizetésre.

A befektetési összeget többnyire az Eximbanknál veszik fel és a MEHIB-nél biztosítják. A finanszírozás feltétele, hogy a bekerülési összeg 50 százalékát magyar termékekre és szolgáltatásokra fordítsák.

A Lipeck megyei vezetés kérte a magyar céget, amely több egészségügyi létesítményt is finanszíroz ott, hogy pályázza meg egy félbehagyott iskolaépítkezés befejezését. Ennek értéke 4,8 millió euró, ebből 2,4 millió folyt vissza magyar vállalatokhoz, amelyek különféle gépészeti és berendezési cikkeket szállítottak az építkezéshez.

A Medilux az utóbbi időben épített, vagy épít Vologdában és Ufában egy-egy onkológiai központot több tízmillió euró értékben. Vologdában egy tüdőgondozót hoz létre mintegy 45 millió euró értékben, Ufában felújított hét rendelőintézetet 12 millió euró értékben. Ezekhez a beruházásokhoz többek között a műszerek nagy részét szállítják magyar vállalatok.

A Medilux következő nagyobb, 40 millió eurós projektje egy onkológiai központ finanszírozása Lipeckben: a pályázatot már megnyerte a magyar kft., jelenleg az adminisztratív előkészületek folynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadhafi az ellenállás folytatására buzdít

A Líbia új urai elleni harc folytatására buzdította megmaradt híveit Moammer Kadhafi megbuktatott… Tovább olvasom