Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Oroszországnak saját adósságminősítő intézetek kellenek

Oroszországnak saját adósságminősítő intézetek kellenek, amelyek jobban "felszereltek", hogy tanulmányozhassák az orosz piacot. Ezt Vlagyimir Putyin mondta. Az orosz kormányfő kijelentését orosz hírügynökségek idézték hétfőn.
Putyin hozzátette, hogy a jövőben minden minősítő intézet csak úgy működhet Oroszországban, ha megkapta a pénzügyminisztérium meghatalmazását. Az orosz kormányfő kijelentése azután hangzott el, hogy a Fitch Ratings lerontotta a múlt szerdán Oroszország szuverén devizaadósi besorolását. A legnagyobb európai hitelminősítő bejelentése szerint a hosszú futamú orosz devizaadósság osztályzata az eddigi "BBB plusz"-ról egy fokozattal "BBB"-re süllyed, a rövid lejáratú küladósságé "F2"-ről "F3"-ra gyengül.

A Fitsch kapcsolódó elemzése szerint a leminősítés a nyersanyagárak esésének valamint a globális tőkepiaci zavarodottságnak az orosz gazdaságra kifejtett kedvezőtlen hatását tükrözi. Ez utóbbi miatt az orosz bankok és vállalatok küszködnek devizaadósságaik refinanszírozásával. Mindemellett Oroszország nehezen tudja kezelni a szükséges makrogazdasági kiigazításokat. Decemberben a Standard & Poor's is leminősítette az orosz szuverén adósságot, az új, rontott besorolásra is érvényben tartva a negatív kilátást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bevételkiseés ellenére a Gazprom belefog a Déli Áramlatba

Az orosz energetikai cég, a Gazprom meg fogja építeni a Déli Áramlat nevű új vezetékrendszerét… Tovább olvasom