Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Összecsapások Párizsban a tömegtüntetések után

Franciaország - Nagyjából háromszáz embert tartóztattak le Párizsba csütörtök este, miután összecsapások törtek ki az aznapi tüntetések után - közölte a francia rendőrség.
Több mint egymillió embert vonult utcára egész Franciaországban, hogy az államfő válságkezelési politikája ellen tüntessenek.

A francia rendőrség közlése szerint nagyjából ötszáz tüntető támadt a rendőrökre a tüntetések levonulása után a La Nation téren. Közülük egy nagyjából száz főből álló, vasrudakkal és botokkal felfegyverkezett csoport elkezdte dobálni a rendőröket.

Az összecsapásokban kilenc rendőr sebesült meg. A hatóságok nagyjából háromszáz embert vettek őrizetbe, de közülük csak 49 ellen indítanak eljárást, a többieket irataik ellenőrzése után szabadon engedték - közölte a rendőrség.

A szakszervezetek szerint több mint hárommillió ember vonult utcára csütörtökön Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök válságkezelési politikája ellen tiltakozva. A szakszervezetek azt követelik az államfőtől, hogy növelje a minimálbért, emelje meg a gazdagokra kivetett adókat, és vesse el a közszférában tervezett leépítéseket. Felmérések szerint a franciák 80 százaléka támogatta a megmozdulást, amelyen a rendőrség adatai szerint 1,2 millióan vett részt.

Olvasóink írták

 • 6. IVY 2009. március 20. 14:38
  „ahham”
 • 5. Zs 2009. március 20. 14:22
  „IVY
  senki nem szólt komolyan a világsajtóban semmit rólunk - csak a mi tojásfélő "elitünk" gondolkodik úgy, ahogy”
 • 4. florian70 2009. március 20. 11:14
  „Franciaországban pedig jobboldali vezetés van.”
 • 3. Mathiasking 2009. március 20. 09:58
  „A FRANCIA RENDŐRÖK TANULMÁNYÚTON VOLTAK MAGYARORSZÁGON ÉS A HASZNOSÍTOTT TECHNIKÁKAT ALKALMAZZÁK JELENLEG SAJÁT HAZÁJUKBAN!”
 • 2. IVY 2009. március 20. 09:04
  „Még a magyarokat szólják le, hogy milyen banda vagyunk??!!!!!!
  A görögök után, (Európában) a franciákról hallani a legtöbbet, szélsőséges, hatalmas tömegeket megmozgató tüntetések, autófelgyújtások, egyebek kapcsán...!!!!!”
 • 1. comet 2009. március 20. 09:01
  „vajon mi történne a szélhámos Fletóval és fosztogató bandájával Párizsban egy öszödi beszéd után, vagy egy 17 milliárdos Apeh meg milliós politikusi prémiumok után, mialatt a lakosság derékszíját már a gerincére akarják rászorítani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama üzenete a perzsa újév alkalmából

Egyesült Államok - Konstruktív, a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést ígért Iránnak pénteken videóüzenetében az amerikai elnök. Tovább olvasom