Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ötmillió fontot költ Európa a focidrukkerek egészségére

A pénzt a Glasgow-i Egyetem által vezetett 11 tagú konzorcium kapja egy egész Európára kiterjedő program kidolgozására.
Több mint ötmillió fontot (1,7 milliárd forint) áldoz Európa focidrukkereinek egészségére: a pénzt a Glasgow-i Egyetem által vezetett 11 tagú konzorcium kapja egy egész Európára kiterjedő program kidolgozására.

Az Európai Uniós finanszírozással megvalósuló EuroFIT nevű új egészségügyi projekt a kontinens legjobb profi labdarúgócsapataival együttműködve fogja egészségesebb életmódra buzdítani a drukkereket.

Hetente húszmillió focirajongó látogat ki az első osztályú labdarúgó-mérkőzésekre Európa-szerte és még többen követik figyelemmel a meccseket televízión keresztül. A projekt most a klubokhoz fűződő személyes kapcsolatukat és hűségüket kihasználva fogja életmódváltásra sarkallni a drukkereket.

A rajongók kedvenc csapatukkal karöltve vehetnek részt a kidolgozott fitnesz- és életmódprogramban, emellett tippeket kapnak arról, miként lendíthetik fel edzéstervüket, hogyan csökkenthetik az üléssel töltött órák számát és javíthatják étrendjüket.

A projekt a Skóciában nagy sikernek örvendő Football Fans in Training (Focirajongók edzésben) elnevezésű modellre épül, amelynek célja a hosszú távon fenntartható és egészséges keretek között zajló súlyvesztés és sportolás népszerűsítése. Csak a 2010-2011-es szezonban 412 férfi összesen 2300 kilogrammtól és 2400 centiméternyi derékfölöslegtől szabadult meg a kezdeményezés révén.

"A futball igazi motiváló erő sok férfi és ma már egyre több női drukker számára is. Az az elkötelezettség, amelyet sokuk a kedvenc csapatuk iránt érez és annak lehetősége, hogy a többi drukkerrel együtt edzve tehetnek valamit az egészségükért, igazi bónuszt jelent számukra" - mondta Sally Wyke, a Glasgow-i Egyetem egészségügyi és jóléti intézetének munkatársa.

Az EuroFIT projektet az Európai Unió hetedik kutatási keretprogramjából finanszírozzák, és számos profi labdarúgócsapat, köztük az Arsenal, a Benfica és az FC Porto támogatását élvezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olasz államfőt is beidézték a szicíliai maffiaperben

Az államfő hivatala eddig annyit közölt az ügyben, hogy várják az idézés teljes szövegét. Tovább olvasom