Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Pakisztán titokban támogatta az amerikai dróntámadásokat

Pakisztán éveken keresztül titokban támogatta az amerikai dróntámadások programját, noha a nyilvánosság előtt fellépett ellene - vélte tudni csütörtöki számában a The Washington Post.
A lap a birtokába jutott amerikai titkosszolgálati dokumentumokra - az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irataira - hivatkozva azt írta, hogy a pilóta nélküli amerikai repülőgépekkel pakisztáni területen végrehajtott támadások (amelyeknek civil áldozatai is voltak) nagyon is ismertek voltak a pakisztáni vezetők előtt. A terrorizmus elleni küzdelem jegyében váltak részeseivé ezeknek az információknak - áll a lapban.

Az amerikaiak állítólag rendszeresen tájékoztatták Iszlámábádot a katonai akciók tervéről, végrehajtásuk eredményeiről. Az amerikai illetékesek e célból Pakisztán washingtoni nagykövetségén rendezett összejöveteleken adtak tájékoztatást, illetve egyenesen Iszlámábádba küldték az erről szóló dokumentumokat a magas rangú pakisztáni vezetőknek.

Ezek az információk éppen akkor láttak napvilágot a The Washington Postban, amikor a Fehér Házban Barack Obama elnök Navaz Sarif pakisztáni elnököt fogadta. A tárgyalások középpontjában a két ország közötti viszony rendezése áll, így az amerikai segélyek felújítása, valamint a terrorizmus elleni harc terén kialakítandó együttműködés is napirenden volt. Sarif a találkozó után újságírók előtt azt mondta: arra kérte az amerikai elnököt, hogy vessenek véget a Pakisztán területen végrehajtott dróntámadásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder Torontóban: a szabad Magyarország számít a világ magyarságára

A magyar szabadság ügye mindennél szorosabb kötelék a nemzethez tartozók között, és az új évezred… Tovább olvasom