Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Panda született az atlantai állatkertben

Atlanta - Kölyke született az atlantai állatkertben nevelt óriáspandának. A Csengtuból (Chengdu) származó Lun Lun az egyetlen óriáspanda, amely idén amerikai állatkertben utódot hozott a világra.
Az atlantai állatkert büszkesége életében már háromszor volt vemhes, a harmadik kölyke helyi idő szerint szerdán reggel 5 óra 39 perckor speciálisan a szülésre kialakított barlangban jött világra.

Júniusban Lun Lun mesterséges megtermékenyítésen esett át, partnere Jang Jang (Yang Yang) spermáját kapta, miután párzásuk sikertelennek bizonyult. Két előző vemhessége is mesterséges megtermékenyítés eredménye. A 2006-ban született első kölykük a Mej Lan (Mei Lan), a 2008-ban született pandabocs pedig a Hszi Lan (Xi Lan) nevet kapta.

Az atlantai egyike annak a négy amerikai állatkertnek, ahol pandák élnek; rajta kívül még Memphisben, San Diegóban és Washingtonban látható óriáspanda az Egyesült Államokban.

A szakemberek szerint az állatok természetes élőhelyén, a közép-kínai Kanszu (Gansu), Szecsuan (Sichuan) és Sanhszi (Shanxi)tartományok határvidékén mintegy 1600-3000 óriáspanda élhet, miközben a mesterséges megtermékenyítési eljárások fejlesztésével, valamint a fagyasztott örökítőanyagok felhasználásával a fogságban nevelt állatok száma háromszázra emelkedett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig terjed a kolera Haitin

Haiti - Haitin szombat óta 105 újabb halálos áldozatot szedett a kolerajárvány, amelyben összesítve… Tovább olvasom