Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Pistorius-ügy: a vád ˝ténybeli tévedéseire"˝igyekszik rámutatni a védelem

Várhatóan még ma bejelentik, mikor hirdet ítéletet a bíróság a március 3. óta tartó perben.
A vád "ténybeli tévedéseire" igyekezett rámutatni pénteken, Oscar Pistorius perének 41. tárgyalási napján a barátnője meggyilkolásával vádolt dél-afrikai paralimpikon védője.

Barry Roux ügyvéd azzal érvelt, hogy Pistorius veszélyben érezte magát, amikor 2013. február 14-én az ajtón keresztül agyonlőtte a fürdőszobában tartózkodó 29 éves Reeva Steenkampot, és a rendőrség szakszerűtlenségére hivatkozott, amely a tetthely lefényképezése előtt több tárgyat is elmozdított a házban. Azt is kifogásolta, hogy a nyomozást vezető főfelügyelőt, a később tisztségéről lemondott Hilton Bothát nem hallgatták meg tanúként.

Előző nap Gerrie Nel ügyész azt hangsúlyozta, hogy a pár összeveszett a Valentin-nap éjszakáján, és Pistorius dühromában lőtte le a barátnőjét.

Azt indítványozta, hogy előre megfontolt szándékból elkövetett emberölés vádjában marasztalják el a sportolót. Ebben az esetben a bíró 25 évi szabadságvesztést is kiszabhat rá. Amennyiben a bíró a védelem feltevését fogadja el, amely szerint Pistorius azt hitte, hogy betörő van a házban, akkor is gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell elítélni, mert anélkül lőtt emberre, hogy közvetlen veszélyben forgott volna – érvelt az ügyész.

Bár egy igazságügyi orvosi szakvélemény szerint a 27 éves sportoló felelős a tetteiért, és nem szenved általános szorongásban, mint ahogyan azt a védelem által felkért szakértő állította, Barry Roux ügyvéd továbbra is kitart amellett, hogy a kiskorában mindkét lábán térd alatt amputált férfi fogyatékossága miatt túlérzékeny.

Thokozile Masipa bíró várhatóan pénteken jelenti be, mikor hirdet ítéletet a március 3. óta tartó perben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés volt Ungváron

A támadók egyike több lövést adott le, amelyektől az egyik rendőr a combján súlyosan megsérült. Tovább olvasom