Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Plagizáláson kapták az ismert újságírót

Fareed Zakaria, az CNN és a Time magazin munkatársa a The New Yorker című újság egyik írásából másolt be részleteket cikkébe.
Plagizálás miatt felfüggesztették a munkavégzés alól Fareed Zakariát, az CNN hírtelevízió és a Time magazin ismert újságíróját.

A Time közölte, hogy a további vizsgálatok idejére, egy hónapra felfüggesztette állásából Zakariát. A CNN meghatározatlan időre válik meg műsorvezetőjétől.

Az ismert indiai-amerikai külpolitikai újságíró és riporter beismerte, hogy a Time magazinban írt e heti, a wisconsini lövöldözéssel kapcsolatos, fegyverviselésről szóló cikkébe a The New Yorker című újság egyik áprilisi írásából másolt be részleteket. Zakaria bocsánatot kért emiatt.

"Ez súlyos vétség, teljes mértékben az én hibám" - írta bocsánatkérő levelében Zakaria.

Ali Zelenko, a Time szóvivője közölte, hogy a magazin elfogadta a bocsánatkérést, de kénytelen szankcionálni tettét, mert megsértette az újságírás szabályait. A CNN azért függesztette fel a munkavégzés alól, mert a hírtelevízió honlapján vezetett blogja a Time-ban megjelent cikkét idézi, és ugyancsak tartalmazza a The New Yorkerből átvett szövegrészeket.

Az indiai születésű Fareed Zakaria a Yale és a Harvard egyetemen tanult, a Foreign Affairs külpolitikai magazinnak volt az ügyvezető igazgatója, majd tíz éven át a Newsweek International szerkesztőjeként dolgozott. 2010-ben kezdett dolgozni a CNN-nél, külön műsora volt, és jobbára külpolitikai vonatkozású cikkei jelentek meg a Time magazinban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több csatornáját megszünteti a román köztévé

Több csatornáját megszünteti a román közszolgálati televízió egy átszervezési folyamat keretében, mert az intézmény működése veszteséges. Tovább olvasom