Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Pokolgép robbant egy olasz iskolánál

A merényletben egy iskolás lány életét vesztette és több társa megsérült.
13:28 - Cáfolták a dél-olaszországi Brindisi Terrino kórházának orvosai, hogy egy második diáklány is életét veszítette volna a szombat reggel a város egyik iskolája előtt elkövetett robbantásos merénylet következtében.

A Francesco Morvillo Falcone ruhaipari szakközépiskola bejárata előtt a reggeli becsöngetés előtt két, házilag barkácsolt robbanószerkezet lépett működésbe, és ennek következtében egy 16 éves diáklány életét vesztette, további hét társa pedig megsérült.

A másik 16 éves diáklányt, akiről korábban azt jelentették, hogy kórházba szállítás után meghalt, megoperálták, állapota válságos, de stabil - közölték az orvosok. A kórházban négy további súlyos sebesültet ápolnak.

11:48 - Újabb áldozatot szedett a dél-olaszországi Brindisiben szombat reggel elkövetett merénylet: immár a második iskolás lány halt bele sérüléseibe.

Két robbanószerkezet lépett működésbe Brindisi egyik líceumának bejárata előtt a becsengetés ideje, háromnegyed nyolc körül. A merénylet következtében egy tizenhat éves diáklány, Melissa Bassi még a helyszínen életét veszítette, további hét tanuló pedig megsebesült. A sebesültek közül kettőt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A merénylet elkövetői eddig nem jelentkeztek. A hatóságok minden irányban nyomoznak. Nem zárták ki azt sem, hogy "elmebeteg" áll a merényletek mögött.

Korábban írtuk:

Két robbanószerkezet lépett működésbe szombat reggel a dél-olaszországi Brindisi egyik líceumának bejárata előtt. A merénylet következtében egy tizenhat éves diáklány életét veszítette, további hét tanuló pedig megsebesült.

A sebesülteket kórházban ápolják, egyikük állapota életveszélyes.

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a reggeli becsöngetés előtt robbantak fel a házilag összebarkácsolt szerkezetek a Francesca Morvillo Falcone nevű ruhaipari szakközépiskola bejárata előtt. A robbanószerkezeteket egy-egy kis gázpalackra kötötték, s hátizsákokba rejtve egy reklámtábla mögötti hulladéktárolóban, az iskolába tartó diákok útvonalán helyezték el. A robbanás kétszáz méteres körzetben éreztette hatását: kitörtek az épületek ablakai, de még a környező üzletek redőnyei is beszakadtak.

A külvárosi iskolában elsősorban lányok tanulnak. A merénylet után több száz, sokkos állapotba került tanuló sírógörcsöt kapott. Brindisi iskoláiból a szülők rohanva vitték haza gyerekeiket.

A hatóságok minden irányban nyomoznak. Nem zárták ki azt sem, hogy "elmebeteg" áll a merényletek mögött.

Sajtóértesülések szerint Brindisi prefektusa nem tartotta véletlennek a helyszínt és az időpontot: az iskola Giuseppe Falcone, az 1992. május 23-án a maffia által merényletben meggyilkolt szicíliai bíró feleségének nevét viseli. Morvillo férjével együtt halt meg a merényletben.

A Falcone-gyilkosság húszadik évfordulójáról való megemlékezés keretében szombaton érkezik Brindisibe a "legalitás karavánja" elnevezésű, a szervezett bűnözés elleni, egész Olaszországra kiterjedő mozgalom. A Rómából április 11-én útnak indult karaván a tervek szerint október 11-én Szicíliában fejezi be 80 napos körútját.

Cosimo Consales, Brindisi polgármestere a szervezett bűnözés precedens nélküli támadásáról beszélt. Hozzátette, hogy a pokolgépek sokkal több gyereket is meg tudtak volna ölni. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi hetekben Brindisiben megemelkedett az erőszakos bűncselekmények száma.

Brindisi Puglia körzetben, Brindisi megyében fekszik. A körzet a Sacra Corona Unita nevű bűnszervezet területe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott a görög parlament, kiírták az új választásokat

Karolosz Papuliasz görög államfő június 17-re írta ki az új választásokat. Tovább olvasom