Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Pokolgépes támadás egy pakisztáni katonai konvoj ellen, sokan meghaltak

Legalább huszonkét pakisztáni katona meghalt vasárnap egy katonai konvoj elleni pokolgépes támadásban Pakisztán északnyugati részén - közölték a hatóságok.
A sebesültek száma meghaladja a harmincat. A halottak száma tovább növekedhet, mivel a sebesültek közül többnek válságos az állapota.

A terrorcselekmény Bannu körzetben történt, az Amandi városnál található katonai támaszponton. A biztonsági szolgálattól származó információk szerint egy öngyilkos merénylő a konvojhoz tartozó, robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiban robbantotta fel magát. A gépkocsival, amelyet a határt védő félkatonai alakulat bérelt, Bannu és Észak-Vazirisztán törzsi terület között közlekedtek.

A terrorcselekmény körülményei egyelőre tisztázatlanok. A hatóságok vizsgálják, hogyan csatlakozhatott a gépkocsioszlophoz a robbanóanyaggal megpakolt teherautó. Egyes hírek szerint a detonáció a katonai támaszponton történt, közvetlenül indulás előtt, más hírek viszont arról szólnak, hogy a negyven teherautóból álló gépkocsioszlop éppen elindult a támaszpontról.

A nagy erejű robbanás több kilométerre elhallatszott, és megsemmisítette a katonai konvoj több teherautóját.

Egy helyi tévécsatorna szerint a pakisztáni tálib mozgalom, a Tehrik-e Taliban (TTP) jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Szóvivőjük, Sahidulla Sahíd leszögezte, hogy a TTP ellenségének tekinti a hadsereget, és folytatni fogja ellene a támadásokat szerte az országban. A tálib lázadók tavaly, év végén, új vezetőjük, Fazlulla molla megválasztása után jelentették be, hogy több támadást hajtanak végre a biztonsági erők ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tálib támadás egy kabuli étterem ellen, sok külföldi halálos áldozat

A tálib lázadók öngyilkos merényletet és lőfegyveres támadást követtek el péntek este Afganisztán fővárosában, egy szigorúan őrzött negyedben. Tovább olvasom