Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Politikus szít lázadást a szerb Big Brother-házban

Szerbia - Egyelőre fizetés nélküli szabadságon van a Vajdasági Szociáldemokrata Liga vezetője, Nenad Csanak. Nem lehet ott a parlamenti üléseken, hiszen be van zárva. A szabadszájú politikus beköltözött a Nagy Testvér házába, és fejébe vette, hogy felforgatja a régi rendet.
A politikust emiatt sokan Szerbia Torgyánjának is kikiáltották. Talán kissé igazságtalanul. Nenad Csanak végül is a szerb politikai élet Torgyánja lett azáltal, hogy beköltözött a Big Brother házba, de amíg a nemzet Józsija csak a főzéssel törődik, Nenad Csanak miután kiszavazzák, visszatér a parlamentbe.

Már a beköltözése is rengeteg vitát váltott ki: néhányan mandátumától is meg akarták fosztani szokatlan médiaszereplése miatt az LSV vezérét, de bent léte alatt sem lehetnek nyugodtak politikai ellenfelei. "Róla szólnak a hírek, vele van tele a sajtó". Nenad Csanak ugyanis minden alkalmat megragad arra, hogy a társalgást a neki megfelelő mederbe terelje. Ha már a kampányidényen kívüli kampányt megszervezte magának. A liberális politikus, aki a szerb parlamentben sem átall Vajdaság Köztársaságot emlegetni, a saját kezébe vette az irányítást. Nenad Csanak azt mondja, annak ellenére szállt be a Big Brotherbe, hogy mélységesen megveti a valóságshow-k világát és működési elvét. A szabályokat embertelennek, a játékot megalázónak tartja. A belgrádi sajtó szerint egy hét szereplésért 2000 eurót kap, amit az újvidéki gyermekkórháznak akar adni.


- Az alapvető emberi jogokért és értékekért akarok harcolni odabent, nem leszek egy egér a házban - mondta mielőtt beköltözött Csanak Guevara, ahogyan a szerb média időközben elnevezte.

Sztrájk?

A politikus azon dolgozik, hogy lázadást szítson a házban. Az általa vezetett "népnek" odabent már követelései is vannak. Az is felmerült, hogy addig semmilyen feladatot nem hajlandók végrehajtani, amíg nem növelik meg a költségvetésüket 28 százalékkal. Azért kérnek éppen 28 százalékos emelést, mert ennyivel mentek fel az energiaárak az előző rész óta, de a lakók költségvetése ugyanannyi maradt, mint az első szériában volt. Csanak tárgyalócsoportot szervezne, akik a nagytestvérrel egyeztetnek arról, milyen feltételek mellett hajlandók a házban élni - írja a szerb Press, amely mióta Nenad beköltözött, szinte minden egyes napról beszámol. A napok persze önmagukban is eléggé érdekesek lehetnek, hiszen az az úgynevezett VIP sorozat, amelybe eleve ismert, azaz érdekes embereket zsúfoltak. Csanak Guevara csak a pont az i-n.

Politikus szít lázadást a szerb Big Brother-házban...
Politikus szít lázadást a szerb Big Brother-házban...

Előtérben az emberi jogok

Csanak nem tudott belenyugodni abba sem, hogy a házba nem hozhattak órát a lakók. Szerinte az, hogy mérni tudja az időt, alapvetően megkülönbözteti az embert az állattól. Az udvaron napórát a házban vízórát készített. Minden lehetséges eszközzel rombolja a szabályokat, amelyek szerinte nem humánusak.

Nenad Csanak soha nem hagyná ki, hogy a ház lakóit amelyektől, nézeteitől függetlenül, jóval okosabb és műveltebb demokráciára oktassa. Az alábbi videón egy parlamenti nap tanulságait osztja meg a köréje sereglett „villalakókkal", amikor egy felszólalása után drogosnak nevezték a politikai ellenfelei.


Nenad Csanak rendhagyó kampánya, önmaga gerillamarketingje egyelőre teljes sikerré vált Szerbiában. Soha politikus nem került még ennyiszer a lapok bulvárhírei közé. Csanak egy időre átvette a szerb Győzikék, egydalos „popsztárok" jól bemelegített helyét a lapokban, sőt a karikatúrák és olykor a parlamenti vita is róla szól. Életébe ugyanúgy betekintést nyernek az olvasók, a nézők, vagy akár hallgatók, mint minden más egynyári celeb mindennapjaiba. Hogy a sok kulisszatitok és színes bulvárhír jót tesz-e Nenad Csanaknak és pártjának a következő voksoláskor kiderül. Az LSV legutóbbi választások után 5 képviselőt tudott mindössze küldeni a szerb parlamentbe és választásról választára törékeny koalíciók révén tudnak megszerezni néhányat a 250 hely közül.

Olvasóink írták

 • 6. walaki 2009. március 17. 18:22
  „5. hozzászólás Mathiasking 2009.03.17. 16:20

  Én még kiegészíteném a névsort Mohácsi Viktóriával és a "Celeb-guru, sómenkirály" Győzikével.

  G.Gy.: - Há´ dik mán csájé´! Há´ ez a Tomket égy rásszistá-é! Né mán hogy üti Flóri tádzsvír Budaházyt-é!
  M.V.: - Háháháhá, ugyan Győzi, az nem verés, csak diszkó-balhé hihihii!”
 • 5. Mathiasking 2009. március 17. 16:20
  „4. hozzászólás IVY 2009.03.17. 13:04

  Szerintem a nézettség csúcsokat döntene. Képzeld el egy házban az alábbi személyeket: Orbán Viktor (FIDESZ), Gyurcsány Ferenc (MSZP), Dávid Ibolya (MDF), Torgyán József (FKGP), Thürmer Gyula (MSZMP), Fodor Gábor (SZDSZ), Semjén Zsolt (KDNP), Kapolyi László (SZOCDEM), Kupa Mihály (CENTRUM), Polgár Tamás alias TOMCAT vagy Budaházy György, Morvai Krisztina (JOBBIK), Csurka István (MIÉP) és a kisebbségek nevében: Horváth Aladár, Farkas Flórián és Fekete Pákó!

  Mit szólnátok a felsoroltak egybe költöztetéséhez? Lenne nézettsége? Kiszavazni csak 4 évente lehetne! Frakciókat alakíthatnának.”
 • 4. IVY 2009. március 17. 13:04
  „Mátyás, bakker!

  Ez lenne az oltári tuti balhé! Gyurcsány minden este cigánykodna az Orbánnal, mert már megint elhasználta a forróvizet!!! :D :D :D”
 • 3. Mathiasking 2009. március 17. 13:03
  „Magyarországon csináljanak egy politikusi BB házat. Minden párt képviseltesse magát és nézzük meg ki mit hoz ki magából és az eszméiből.”
 • 2. Esovaro 2009. március 17. 11:41
  „Nem artana Csanaknak egy kis fogyokura ,mert alaposan meghizott miota nem lattam, ugy 91 ota.”
 • 1. lopicigazsi 2009. március 17. 11:23
  „A politikus az mindenhol az. A FAL-on is. Hihi! >>> www.afal.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális: gyomron nyilaztak egy nőt New Yorkban

Egyesült Államok - Nyílt utcán lenyilaztak egy nőt New Yorkban. A 76 centiméter hosszú nyílvessző… Tovább olvasom