Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Pornó miatt állt le a közlekedés Moszkvában

Pornófilmet vetítettek csütörtökön két hatalmas reklámkijelzőn Moszkva egy igen forgalmas pontján: az éjfél előtt fél órával már amúgy sem túl sűrű forgalom mindkét helyen gyakorlatilag leállt, s pénteken hackereket gyanúsítottak a "merénylet" elkövetésével.
A moszkvai városi önkormányzat reklámokkal, tájékoztatással és a főváros látványának alakításával foglalkozó bizottságánál elmondták: a pornó a két kijelzőn 23.05-től 23.23-ig volt látható. A különleges vetítés kezdete után 3 perccel az illetékesek értesültek a történésről és 15 percen belül ki tudták kapcsolni a kijelzőket. Az adott időpontban a Yandex orosz keresőgépnek a moszkvai közlekedési helyzetet figyelő Probki (Dugók) programja lett volna látható, s a feltételezések szerint a Yandex nem eléggé védett csatornáin át törtek be a kijelzőkre. A két kijelző tulajdonosa a Panno.ru, amely már több mint tíz éve tevékenykedik a hatalmas moszkvai reklámpiacon.

A cégnél a RIA Novosztyi hírügynökségnek elmondták, hogy hackerek törtek be a rendszerbe és tették ki a pornót közszemlére. Viktor Laptyev, a Panno.ru kereskedelmi igazgatója úgy vélekedett, hogy az illetők vagy huligánkodtak, vagy valamely konkurens cég megbízásából dolgoztak. Az ügyet külön vizsgálja a Panno.ru - amely feljelentést tett ismeretlen tettes ellen -, a rendőrség és a moszkvai önkormányzat illetékes bizottsága. Az utóbbi úgy döntött, az érdekelt cégekkel közösen sürgősen meg kell erősíteni a kijelzők által használt távközlési csatornák védelmét és biztonságát.

A különleges esemény után nem sokkal a Youtube-on és számos orosz honlapon is megjelent egy rövidke film, amelyen látható, ahogyan leállnak a Szadovaja körúton az autók, amelyeknek vezetői a pornót bámulják. Moszkvában a nagyjából budapesti Nagykörútnak megfelelő Szadovaja körúton, a kivezető sugárutakon, a belváros számos pontján és az elkerülő körgyűrűn is nagyon sok ilyen hatalmas kijelző van, amelyeken főleg mozgóképes reklámokat vetítenek - nappal is jól látható módon -, de szükség esetén aktuális eseményeket is közvetíteni lehet ezeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerb elnök nem megy el a horvát államfő beiktatására?

A szerb elnök leszögezte, hogy nem megy el az újonnan megválasztott horvát elnök beiktatási… Tovább olvasom