Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Rabokkal is takaríttatják a tengerpartot

Egyesült Államok - Rabokat is befognak a Mexikói-öbölben kialakult olajszennyeződésnek Louisiana állam partjaira vetődő részének eltakarításába - jelentette be az állam kormányzója.
Bobby Jindal helyi idő szerint pénteken Robert városában tartott sajtóértekezletén elmondta: az állam büntetésvégrehajtási szervei együttműködnek a helyi természetvédelmi hatósággal annak érdekében, hogy az őrizeteseket megtanítsák a szennyeződés szakszerű eltávolítására. A foglyok így segíthetik majd a helyzet kezelésével megbízott szövetségi szervek munkáját.

Jindal bejelentette azt is, hogy a louisianai természetvédelmi hatóság a helyi Nemzeti Gárda egyes tagjait is megtanítja a partra vetődő olajfoltok eltávolítására, akik tudásukat továbbadhatják más társaiknak.

A British Petroleum (BP) brit olajtársaság által működtetett Deepwater Horizon olajplatform a múlt héten elsüllyedt. Az alatta lévő mélytengeri olajkútból az amerikai kormány közlése szerint naponta mintegy ötezer hordó (795 ezer liter) nyersolaj szivárog a Mexikói-öbölbe. Ennek következtében az Egyesült Államok déli partjai mentén évtizedek óta nem látott hatalmas olajfolt alakulhat ki. Az amerikai szövetségi hatóságok és a BP éjt nappallá téve dolgozik a károk elhárításán. A szennyeződés négy amerikai szövetségi állam partjait fenyegeti.

Olvasóink írták

  • 1. Mathiasking 2010. május 02. 02:41
    „Robbantsák be a kutat. Ismert technológiai eljárás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb halálos áldozatot szed az erőszak

Irak - Összesen 328 emberéletet követeltek az erőszakos cselekmények idén áprilisban Irakban, a… Tovább olvasom