Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Rákos gyermeke életével zsarolta az orvos

Szerbia - A gyerek élete az én kezemben van. Igyekezz a pénzzel, mert a rák gyorsan terjed! - ezt mondta a sebész egy szerb rákos kisfiú édesapjának, miután megzsarolta. Azt mondta, hogy amíg nem fizet, nem műti meg a gyereket. Az elkeseredett apa előbb kis híján felakasztotta magát, majd inkább feljelentette az őrült dokit.
®arko Miloąević fia régóta küzd a rákkal. 2000-ben műtötték meg először a gyereket, akkor a sebész még ingyen dolgozott. Az operáció után adtam neki egy kis borravalót, ő pedig azt mondta: nem kellett volna - emlékszik vissza ®arko Miloąević a Pressnek adott interjúban.

Mikor Dejan állapota három éve ismét romlott, az orvos már 1500 eurót kért a műtétért. Amikor pénzről beszélt, mindig egyedül voltunk az irodájában. Gyakran ellenőrizte is, hogy nem hallja-e valaki a beszélgetésünket. Megmondtam neki, hogy nincs ennyi pénzem, hiszen a szemétszállító cégnél dolgozom, 5 gyereket nevelek. Ő erre csak annyit mondott: kérj kölcsön! Ha az emberek hallják majd, hogy a gyereknek kell, adnak. 750 eurót adtam neki. A cég adott kölcsön, valahogy visszafizettem, de akkor nem is műtötte meg a gyereket. Később újra nála kötöttünk ki. Azt mondta, a tumor már a gyerek mellkasába is átterjedt, és a műtét 300 euró lesz, illetve még kétszázat adjak az "övéinek" - meséli az apa.

Az elkeseredett apa előbb kis híján felakasztotta magát, majd inkább feljelentette az őrült dokit.
Az elkeseredett apa előbb kis híján felakasztotta magát, majd inkább feljelentette az őrült dokit.

Az orvos azt javasolta a szerencsétlen apának, hogy vegyen fel hitelt, ám
amikor az elmagyarázta, hogy nyakig ül az adósságokban, azt mondta neki a sebész:

- Találd fel magad! A tumor gyorsan terjed, azonnal műtétre van szükség.
Vigyázz, mit csinálsz! Nehogy feljelents, mert bármi megtörténhet. A fiú
élete az én kezemben van!

- Újra a cégnél próbálkoztam, de azt mondták, adjam meg a számlaszámot, majd átutalják az összeget. Persze nem adhattam meg ilyet, a kezébe kellett adnom a pénzt. Hazaértem, és egy kötéllel a kezemben elindultam a létrán a padlásra, hogy felakasszam magam. A feleségem vette észre, hogy mire készülök. Próbáltam hazudni neki, de nem sikerült, rögtön tudta, hogy meg akarom ölni magam. Ekkor határoztam el, hogy a rendőrséghez fordulok - mesélte könnyek között a férfi a lapnak.

®arko (az apa) ezután két alkalommal járt az orvosnál, mindkét alkalommal "bedrótozva", majd jelölt bankjegyeket adott át a zsaroló sebésznek, akit a múlt héten be is gyűjtöttek a rendőrök.

Olvasóink írták

 • 18. samu 2009. január 12. 13:37
  „No problém!
  Még egy pár év kitartó munkával sikerül majd elüldözni az összes szarházi orvost itthonról és akkor jöhetnek az indiai, vietnámi csodadoktorok.”
 • 17. Zs 2009. január 12. 13:17
  „Félretéve a vallási és faji gondolatokat, azért ilyen szitu itthon is van sajnos - mindenkinek (sokaknak) vannak biztos sztorijai...”
 • 16. flexsnake 2009. január 12. 11:43
  „dblaci ismételt antiszemita műsorát látták.Ha esetleg a kukásautó nem viszi el a szemetet akor a héberek a hibásak, sőt egyenesen valamelyik főrabbi rendelte el :D
  Nem vagy te zsidófób egy csöppet turulszárnyas bharatom? :D
  Nagyon fogsz csodálkozni mikor a gyereked(remélem nem lesz) életét majd egy zsidó orvos menti meg.tudod járt már úgy skinhead hogy az életét egy néger orvos mentette meg, csöppet elgondolkodott azon hogy a segítségnek nincs bőrszíne sem vallása.”
 • 15. N.P. 2009. január 12. 10:51
  „A rendszer a hibás. A közösség által közpénzből fentartott intézményekben gyakorlatilag magánrendelés folyik. Az egyik ismerősöm most jött vissza angliából, mert rájött, a hálapénzel együtt azért még mindig itt keres jobban. Arról nem is beszélve, hogy a kinti munkáját állandóan ellenőrizte a biztosító.”
 • 14. dblaci 2009. január 12. 10:33
  „"Ha ezt nálunk is megcsinálnák a rendőrök,nem lenne orvos,a portás venné ki a manduláját a kliensnek."

  Nana, nem minden orvos ilyen, ahhoz képest, hogy mennyire tönkretették az egészségügyet a héberek (szándékosan, hiszenn a magyarok létszámát csökkenteni kell), ahhoz képest sok jó orvos van még hazánkban, aki simán kimehetne külföldre pénzt keresni. Helyette itt szív, és nem fogad el pénzt sem. Vigyázzunk az ilyen általánosításokkal, van az orvosoknak elég baja, minthogy még rugdossuk őket. A bűnözőket le kell csukni, a becsületeseket meg meg kellene fizetni a tb által.”
 • 13. seleron 2009. január 12. 09:50
  „Hiába a szerb az szerb marad még ha a feje tetejére áll akkor is”
 • 12. samu 2009. január 12. 08:49
  „Mi a f@sz van ?
  Már szerda van ?
  Akkor szokott jönni a " geciorvosok" cikk.
  És még csak nem is made in hungary?”
 • 11. LukSzusz 2009. január 12. 07:13
  „Ha ezt nálunk is megcsinálnák a rendőrök,nem lenne orvos,a portás venné ki a manduláját a kliensnek.”
 • 10. flexsnake 2009. január 11. 23:47
  „50ezer de nem lett kifizetve, viszont az orvos már nem dolgozik ott, sőt már sehol sem mivel az orvosi kamara valahogy erről tudomást szerzett...
  Nem a becsületes elhívatott orvosokkal van bajom, az összes többivel.És ők vannak többen.Erre nincs mentség mert nem húsüzemben dolgoznak ahol egy kis lazsálás vagy hiba anyagi kárt okoz.Az egészség nem mérhető pénzben és aki gyógyításra adta a fejét annak bizony észnél kell lennie, mert ha nem is tud segíteni, de ártani ne ártson.
  A cikkben szereplő orvos nem csak zsarolt de veszélyeztette egy gyerek egészségét.Márpedig ahol minden perc számít ott vagy orvos az ember vagy nem való a pályára.”
 • 9. egal 2009. január 11. 22:16
  „Na és,mennyi volt az epeműtét ára?”
 • 8. flexsnake 2009. január 11. 22:14
  „Bizonyítékom?Vegyél fel egy fehér köppenyt és sétálj be egy korházba.60év felettiek a zsebedbe fogják tolni az otthon beföttesüvegben rothado pénzüket.Ne gondold azt hogy a fiatalok szoktatták rá öket mikor a nyugdijasok járnak sportból orvoshoz.Mintha az lenne valami beszélgetőklub :D Meg ugye a szülések után is az orvos elvárja... Nade ugyebár fizetünk TB-t fizetünk adót.Az ellátás ingyenes akkor miért várják el?Sőt, továbbmegyek, miért nem rogják ki és tiltják el a szakmától az ilyen orvosokat?”
 • 7. THK 2009. január 11. 22:04
  „BMV = Busz, Metró, Villamos rövidítése - amivel tipikusan pont nem a több száz milliós házakban lakók közlekednek...”
 • 6. spiler 2009. január 11. 21:24
  „A MÜTÉT UTÁN HA NEM SIKERÜK AKKOR A DOKI NYAKÁBA TESZI A KÖTELT ÉS HÚZZA HUZZA HUZZA.BÁR JOBB LENNE HA SIKERÜLNE A MÜTÉT!!!!!!!!!!! A DOKINAK IS!!!!!!!!!”
 • 5. achilleus 2009. január 11. 19:34
  „flexsnake 2009.01.11. 17:58
  "miért olyanok zsarolnak akik BMV-kkel járnak a többszázmilliós házaikba haza?"

  majdnem tökéletes hexameter!”
 • 4. Ellenzéki 2009. január 11. 19:25
  „flexsnake!
  Mi a bizonyítékod, hogy a nyugdíjasok szoktatták rá az orvosokat a hálapénzre?
  Lövöldözöl vaktában!?”
 • 3. flexsnake 2009. január 11. 17:58
  „MAgyarországon is van erre példa rengeteg.Epemütétnél nyiltan megmondta az orvos mennyibe fog kerülni, ő nem volt szégyenlős, megmondta minek mennyi az ára.Tudtommal nem maszek orvos volt hanem egy korház orvosa.
  Olyan ez mint a hálapénz, a nyugdíjasoknak nem kellett volna rászoktatniuk az orvosokat.
  Lehet jönni hogy kevés az orvosi fizetés de akkor miért olyanok zsarolnak akik BMV-kkel járnak a többszázmilliós házaikba haza?”
 • 2. Piskóta 2009. január 11. 17:44
  „Mert melyik orvos nem ilyen? Tudjuk hogy nagyobbrészt mind, ezért nem tudom mi ez a nagy felhajtás.”
 • 1. kakoszeged 2009. január 11. 17:33
  „Hú de örülök, hogy lebukott a doki! a qva anyját az ilyennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden eddiginél erősebb izraeli offenzíva várható

Palesztina - Három palesztin halálos áldozata és tucatnyi sebesültje van a vasárnap reggeli izraeli… Tovább olvasom