Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Rálőttek Libanonban egy szíriai autóbuszra

Libanon - Ismeretlenek rálőttek hétfő reggel Észak-Libanonban egy Szíriából érkezett, munkásokat szállító autóbuszra, egy utas meghalt, többen megsebesültek - közölték biztonsági források.
A támadás egy nappal azután történt, hogy Szaad Haríri libanoni kormányfő befejezte kétnapos damaszkuszi látogatását, amely az első volt 2005 óta, s amelynek során Bassár el-Aszad szíriai elnökkel folytatott megbeszélést.

Szíria 30 évig gyakorolt gyámságot Libanon fölött, és 2005-ben, két hónappal az után volt kénytelen kivonni csapatait a szomszédos országból, hogy ott merénylet áldozata lett Rafík Haríri miniszterelnök, a mostani kormányfő apja. Szaad Haríri Damaszkusznak tulajdonította az apja elleni gyilkos merényletet, és most először jött létre hivatalos kapcsolatfelvétel közte és Szíria között.

A Tripoliba tartó busz 25 szíriai munkást szállított, s a hadsereg és a biztonsági erők közös ellenőrzőpontjánál haladt Deir Emarban, az Észak-Libanont Szíriával összekötő főútvonalon, amikor, helyi idő szerint hajnali 3 órakor a támadás érte.

A halálos áldozat egy 17 éves szíriai munkás. A sebesültek az összetört ablaküveg szilánkjaitól sérültek meg.

A libanoni hadsereg és a biztonsági erők lezárták a környéket, amelyhez egészen közel fekszik a Nahr el-Báred palesztin menekülttábor. 2007-ben a libanoni hadsereg itt vagy három hónapon át harcolt az al-Kaida befolyása alatt álló, Fatah al-Iszlám nevű csoport fegyvereseivel. A csatározásban mintegy 400-an meghaltak, közöttük 168 libanoni katona. A hadsereg ezután két ízben volt célpontja merényletnek az észak-libanoni nagyvárosban, Tripoliban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn sem közlekednek a Eurostar vonatok

Nagy-Britannia - Hétfőn sem közlekednek a Nagy-Britanniát Franciaországgal és Belgiummal összekötő… Tovább olvasom