Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Rekordot döntött a Trevi-kútba való pénzdobás

Róma - Ezerötszázhatvanegy ember dobott egyszerre aprópénzt a hét végén a Trevi-kútba, új Guinness-világrekordot állítva fel.
"Rekordot döntünk! Szombat délután a Trevi-kútnál találkozunk" - szólt az az sms, amelynek felszólítására több mint másfél ezren jelentek meg a Róma központjában levő barokk szökőkútnál.

Az akciót az egyik olaszországi mobiltelefon-társaság szervezte, amely így kívánta reklámozni új díjajánlatát. A feladat az volt, hogy megdöntsék az eddigi rekordot, amelyet augusztusban indiai iskolások állítottak fel 1485 egyszerre elhajított pénzérmével.

Most 1561 darab egycentes repült a Trevi-kút vizébe. A pénzdobálók a szokásnak megfelelően a szökőkútnak háttal állva, válluk felett hajították a fémpénzeket a vízbe. A mobiltársaság piros színű esőkabátját viselték, és részvételükért egy öteurós telefonkártyát kaptak ajándékba.

A közhit úgy tartja, ha egy turista aprópénzt dob a Trevi-kútba, visszatér Rómába. Fotó: Internet
A közhit úgy tartja, ha egy turista aprópénzt dob a Trevi-kútba, visszatér Rómába. Fotó: Internet


A kísérlet a kútba szintén pénzt hajítani akaró turisták nemtetszését váltotta ki. Ugyanis több mint egy órába telt, amíg a másfél ezres tömeg a kút köré állt - addig a turisták nem tudták megközelíteni a műemléket.

A közhit úgy tartja, ha egy turista aprópénzt dob a Trevi-kútba, visszatér Rómába. A szökőkút medencéjében évente összegyűlő közel 700 ezer eurót a Caritas katolikus humanitárius szervezet kapja meg.

Persze nem hiányoznak az orvhalászok sem. A leghíresebb közöttük a DíArtagnanként ismert római munkanélküli, Roberto Cercelletta, akit illegális pénzgyűjtésért már többször őrizetbe vettek. Hajnalonként hálóval vagy mágnessel szedi össze az érméket, vagy beáll a kútba, és egyszerűen összesöpri az aprópénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztító erejű tájfun közeledik a Fülöp-szigetek felé

Pusztító erejű tájfun közeledik a Fülöp-szigetek felé, és a hatóságok vasárnap felkészítették a… Tovább olvasom