Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Rekordszámú indiai milliárdos

India - Idén 17 új milliárdos került fel India legvagyonosabb embereinek a Forbes India című magazin által összeállított listájára, ezzel minden korábbit meghaladóan már 69 milliárdos van a kontinensnyi országban.
Indiai leggazdagabb embere - immár harmadik éve - Mukes Ambani, a Reliance Industries csoport elnöke. Vagyona 27 milliárd dollár (547,3 milliárd forint).

Az összesítés második helyén 26,1 milliárd dolláros vagyonnal Laksmí Mittal, az ArcelorMittal vezető acéltársaság feje szerepel. A lista első negyven helyén álló üzletemberek összvagyona a tavalyi 229 milliárd dollárról 2010-re 243 milliárdra hízott. A legmagasabb értéket 2007-ben jelezték, a gazdasági válság előtt 351 milliárd dollárra rúgott a negyven leggazdagabb vagyona.

A Forbes India főszerkesztője, Indradzsit Gupta szerint a milliárdosok számának növekedése jele annak, hogy a gazdaság súlypontja egyre inkább India és Kína felé tolódik. Az indiai üzletemberek pedig megmutatták, hogy képesek megragadni a lehetőségeket, és a Föld e térségében még nem látott gazdagságot tudtak teremteni - fűzte hozzá a magazin vezetője.

A szegényeket védelmező szervezetek ugyanakkor a gazdagok és a leszakadók közötti egyre mélyülő szakadékra figyelmeztetnek. Az 1,2 milliárd lelket számláló Indiában 836 millió ember van, aki naponta csak 20 rúpiából (91 forint) él, a gyermekhalandóság pedig rosszabb arányokat mutat, mint Fekete-Afrika egyes régióiban.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. szeptember 30. 21:49
    „Büszkék lehetnek magukra.( Ha nincs elég pénzed akkor nincs elég szegény... Rothschild)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy italgyáros vezeti a kínai krőzusok listáját

Kína - Mintegy 2,4 billió forintnyi (12 milliárd dolláros) vagyonával a hangcsoui (Hangzhou) Wahaha… Tovább olvasom