Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Rendkívüli püspöki szinódus kezdődik a Vatikánban

Az egyház egy része és a sajtó is fordulatot vár a Ferenc pápa meghirdette találkozótól.
A mai katolikus egyház és a laikus társadalom egyik legaktuálisabb kérdésköre, a család lesz a témája a Vatikánban vasárnap kezdődő rendkívüli püspöki szinódusnak. Az egyház egy része és a sajtó is fordulatot vár a Ferenc pápa meghirdette találkozótól.

Több mint 250 pap és laikus tanácskozik két héten át a Vatikánban a házasság előtti párkapcsolatról, házasságról, családalapításról, gyermekvállalásról, a gyermekek neveléséről, a párkapcsolatok elromlásáról, válásról. Lesz szó a házasságon kívül és egyneműek közötti párkapcsolatban élőkről, a hagyományos családi modell problémáiról és felbomlásáról, a társadalom tartóoszlopának nevezett család nehézségeiről a gazdasági válság okozta egyre mélyebb szegénységben.

Milyen segítséget tud adni a mai egyház ezekre az egész világon aktuális kérdésekre - erre keres választ az október 5-19. közötti püspöki szinódus. A találkozót és témáját Ferenc pápa tűzte ki tavalyi pápává választása után néhány hónappal. Az argentin pápa a családok megszólítását jelölte meg az általa vezetett egyház első és legsürgetőbb kihívásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

26 éves fiuk életéért könyörögnek - videó

Peter Kassig az Iszlám Állam fogságában van. A férfi az amerikai szárazföldi hadsereg egy különleges… Tovább olvasom