Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Részegen gyilkossággal fenyegetőzött a torontói polgármester

Gyilkossággal fenyegetőzött - saját bevallása szerint részegen - egy csütörtökön nyilvánosságra hozott, újabb kompromittáló videón Rob Ford, Toronto polgármestere.
Az elsőként a The Toronto Star napilap, majd a kanadai televízió által is bemutatott, 80 másodperces felvételen az erősen felindult és sűrűn káromkodó Ford egy ismeretlen, nem jelen lévő személyt azzal fenyegetett meg, hogy agyonveri. A képsorok egy szobában készültek, egy falitükör visszatükröződésében, valószínűleg egy mobiltelefon segítségével.

A videót elsőként megosztó napilap elismerte: nem ismeretes, hogy Ford fenyegetőzései kivel kapcsolatban és milyen szövegkörnyezetben hangzottak el. A felvételből nem derült ki, hogy a politikus ki vagy kik előtt beszélt.

Kanada legnagyobb városának polgármestere bocsánatot kért a videofelvételért, amely szerinte "nagyon, nagyon részeg" állapotban ábrázolja őt.

"Ez nagyon zavarba ejtő, nem is tudom, mit mondjak" - mondta csütörtökön a sajtó munkatársainak a polgármester.

"Remélem, hogy önök közül senki sem kerül majd ilyen állapotba" - tette hozzá.

Rob Ford kedden azt kényszerült beismerni egy hasonlóan kínos videó hatására, hogy crack kokaint szívott. A polgármester először májusban került a bírálatok kereszttüzébe, amikor a The Toronto Star a Gwaker.com online pletykamagazin bemutatta azt a felvételt, amelyen egy üvegpipából éppen cracket szív. A "sajtójelentésekkel összhangban álló" felvétel a múlt héten a rendőrség birtokába jutott, amely nyomozást folytat Ford egyik kábítószeres ügyekbe keveredett barátja ellen, aki alkalomadtán fuvarozni is szokta a politikust.

A kábítószer-élvezetéről készült videóval kapcsolatban Toronto első embere ugyancsak részegségre hivatkozott. Figyelemre méltó, hogy a tisztségébe függetlenként 2010-ben megválasztott Rob Ford népszerűsége a botrány kirobbanása után 5 százalékponttal, 44 százalékra nőtt.

A politikus a crack-üggyel kapcsolatban visszautasította, hogy lemondjon, mi több, bejelentette, hogy jövőre ismét versenybe száll Kanada legnagyobb városának polgármesteri címéért.

A crack a kokain egyik származéka, a kábítószer hevítéssel elpárologtatott szabad formája, amely az eredeti kábítószernél még erősebb és veszélyesebb. Nincs olyan gyógyszer, amely a crackről való leszokást segítené.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek ellen irányul a szerbiai erőszakos cselekmények 20 százaléka

Egyre nagyobb méreteket ölt Szerbiában az erőszak, egyre több eset elszenvedői gyermekek. Tovább olvasom