Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Külföldi hírek > Részleges védelem alá helyezték a koalát Ausztráliában

Részleges védelem alá helyezték a koalát Ausztráliában

A városiasodás, az autóforgalom, a kóbor kutyák és a betegségek a kontinens egyik jelképének számító erszényes faj fennmaradását fenyegetik.

mti - 2012.04.30. 20:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Védendővé nyilvánították a koalát Ausztrália egyes vidékein, ahol a városiasodás, az autóforgalom, a kóbor kutyák és a betegségek a kontinens egyik jelképének számító erszényes faj fennmaradását fenyegetik. Ugyanakkor a ritkán lakott államokban továbbra is a túlnépesedése okoz problémát.

Tony Burke környezetvédelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy a "sebezhető" fajok listájára helyezték a koalát Új-Dél-Wales és Queensland államokban, valamint a fővárost, Canberrát magába foglaló szövetségi területen. Ez eggyel enyhébb védelmi kategória, mint a "veszélyeztetett" fajoké.

"A koala Ausztrália egyik jelképe, és különleges helyet foglal el a kultúránkban" - indokolta az intézkedést a miniszter.

Az Ausztráliában őshonos faj élettere egyre szűkül: az első brit telepesek 1788-as megérkezésekor még több millió élhetett belőlük, ám az 1920-as években intenzíven vadászni kezdték őket vastag bundájukért, és számuk drasztikusan csökkent.

A közvélemény felháborodása véget vetett a vadászatnak, de a városiasodás legalább akkora fenyegetést jelent(ett) számukra. A koalák állományát jelenleg néhány százezerre becsülik, de van olyan becslés, amely szerint csak 40 ezer példány él belőlük.

A környezetvédelmi miniszter szerint az olyan ritkán lakott államokban, mint Dél-Ausztrália a populációk túlnépesedése jelent kezelendő problémát.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...