Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Riói világtalálkozó: a droghasználat liberalizációja ellen emelt szót Ferenc pápa

A riói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón tartózkodó Ferenc pápa egyértelműen állást foglalt szerdán a kábítószer-használat liberalizációja ellen, és bírálta az ilyen irányú tendenciát Latin-Amerikában.
Erről a témáról most először beszélt nyilvánosan, mégpedig egy olyan riói kórházban, amelyet ferences szerzetesek tartanak fent, és amelyben ő nyitott meg egy szenvedélybeteg-osztályt. Mint mondta, a droghasználat terjedése ellen az oktatással és a kábítószer-kereskedelem visszaszorításával lehet hatékonyan küzdeni.

Egyre több ismert latin-amerikai vezető támogatja a kábítószer-élvezet törvény általi üldözésének megszüntetését, miután sikertelennek tűnik a világrészen a drogkartellek elleni háború, mert az csak több évtizedig tartó erőszakhullámot szült.

Az évszakhoz képest hűvös idő és az eső ellenére több ezer ember üdvözölte a pápát az utcákon, mielőtt megérkezett a kórházhoz.

Az egyházfő a spanyolországi vonatbalesetről értesülvén arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak az áldozatokért és hozzátartozóikért - közölte Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

Ferenc pápa csütörtökön a riói Copacabana strandon üdvözli az ifjúsági világtalálkozóra zarándokolt híveket, és részt vesz egy keresztúti meneten. Az eseményre egymillió ember várható. Ezzel kapcsolatban a brazil védelmi miniszter szerdán bejelentette, hogy a haditengerészet négy hajója és további 26 kisebb hajó őrködik majd az érintett partszakasz előtt.

A biztonsági kérdések nagy fejfájást okoznak a brazil hatóságoknak a pápai látogatás alatt, mert az egyházfő előtérbe helyezi a hívekkel való közvetlen találkozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hezbollah: az EU bűnrészességet vállalt egy esetleges izraeli támadásban a feketelistára vétellel

Az Európai Unió bűnrészességet vállalt abban, ha Izrael esetleg megtámadná Libanont vagy az arab… Tovább olvasom