Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Robbanás egy líbiai üzemanyagraktárban

Több mint százan meghaltak, és legalább ötvenen megsebesültek, amikor robbanás történt egy üzemanyagraktárban a líbiai Szirt közelében - közölte kedden Leit Mohammed, az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik parancsnoka.
A parancsnok szerint a hétfői robbanás akkor történt, amikor több tucatnyi autós állt sorba a raktár előtt, hogy megtankolja járművét. A tüzet feltehetően az áramfejlesztőből kipattant szikra okozta.

A katasztrófa a szirti repülőtér közelében történt, a várostól mintegy 30 kilométernyire, egy helyi rádióállomás közelében, ahol két nagy beton üzemanyagtartály található a francia hírügynökség helyszínen járt munkatársa szerint. A lángok által bekormozott kör alakú, húsz méter átmérőjű, négy méter magas tartályok körül 29 kiégett gépkocsi volt látható.

"Nem volt mentő a sérültek elszállításához, sem teherautók a tűzoltóknak, akik nem tudták eloltani a tüzet" – mondta a 40 éves Ali Faradzs, aki segített a sérültek kimentésében. A lángok egyébként maguktól aludtak ki, amikor elfogyott az üzemanyag.

A Szirt központjában lévő Ibn Szina kórház orvosa, Omran Adzselli nem tudta megmondani, hány ember halt meg a robbanásban, miután a holttesteket nem oda vitték. Annyit elmondott, hogy hétfőn 26 sérültet szállítottak be hozzájuk, ötük állapota válságos, testfelületük 70-80 százaléka megégett. - Az öt válságos állapotban lévő sérültet Tripoliba kellene szállítani, de nincsen járművük, semmijük sincs – panaszolta.

Szirt a múlt csütörtökön homályos körülmények között meghalt Moammer Kadhafi bukott vezető utolsó erőssége volt. A NATO több héten át tartó légitámadásai és a heves harcok lerombolták a várost, mindenütt holttestek hevernek, nincs egy ép épület, egész utcákat öntött el a felrobbant csatornákból kiáradó szennyvíz.

Olvasóink írták

 • 1. klj_54 2011. október 26. 10:20
  „Elkezdődött!
  Senki ne gondolja azt, hogy Kadhafi eltávolítása Líbiai belügy volt!
  Ez a buli az USA bulija és a következményekért is őket kell okolni.
  Anno szidták a Szovjetuniót, mert saját nézetrendszerét exportálta mindenfelé a világban.
  Most ugyanezt teszi az USA a saját demokratikus berendezkedésének az exportálásával.
  Nem értik és fel sem fogják, hogy létezhet az ő szisztémájuktól eltérő és a helyén jól funkcionáló rendszer.
  Addig acsarkodnak, amíg a szeptember 11 csak egy csendes délutánnak fog tűnni ahhoz képest amit kapnak viszonzásul az aljasságaikért!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadhafi utolsó hetei - kitálalt a bizalmas

Kadhafi utolsó heteit harag és kétségbeesés között ingadozva töltötte - mondta el egy bizalmasa. Tovább olvasom