Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Robbanások egy erdélyi diszkóban - 16 sérült

Két robbanás következett be - röviddel egymás után - vasárnap hajnalban az erdélyi Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén: az elsőben hat lány súlyosan megsebesült, a második detonációban további tíz ember sérült meg.

Az előzetes vizsgálatok szerint a robbanást vélhetően a szomszédos épületből átszivárgó gáz felgyülemlése okozta, a szórakozóhely ugyanis nincs rákötve a gázvezeték-hálózatra, és gázpalackot sem találtak a helyszínen. Az első detonáció néhány perccel 1 óra előtt történt, amikor a klub emeleti mosdójában több fiatal cigarettára gyújtott. Hét fiatal megsérült, hat lány súlyosan összeégett, egy fiú könnyebben megsebesült, sérülései nem életveszélyesek - írja a kronika.ro portál.

Úgy tudják, a robbanás pillanatában mintegy 120 fiatal tartózkodott a klubban.

A második robbanás vasárnap 10 órakor következett be, ekkor a helyszínen az éjjeli eseményeket vizsgáló szakemberek tartózkodtak. A második detonációban tíz személy – tűzoltók, rendőrök, a villamosművek és a gázszolgáltató társaság alkalmazottai – megsebesült, közülük négyen súlyosan. Megsérült egy közjegyző is, akinek az irodája ugyanabban az épületben van, amelyben a klub is működött.

A hat súlyos állapotban levő lányt, akik másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, egy katonai repülőgéppel egy égési sérülésekre szakosodott bukaresti kórházba szállítottak.

Az orvosok szerint a két robbanás áldozatainak állapota nem életveszélyes, de többségüknek súlyos.

A romániai hírtelevíziókban megszólaló szemtanúk szerint a lokálban - mely egy központi fekvésű földszintes épület pincehelyiségében működik - mintegy száz fiatal szórakozott az első - pánikot okozó - robbanás idején.

A vizsgálatok lefolytatásával megbízott Ion Ardelean máramarosszigeti főügyész az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az előzetes vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy egy megrepedt földalatti vezetékből a falakon keresztül szivárgott be a földgáz az épületbe. A főügyész azt is hozzátette, a második robbanás akkor következett be, amikor a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gázszolgáltató vállalat képviselői az épület földszintjén, a szórakozóhely fölött működő közjegyzői irodába léptek be.

A hírtelevíziók tudósításai szerint a második robbanás jóval nagyobb erejű volt, mint az első, az az épületben szerkezeti károkat is okozott. E robbanás legsúlyosabb sérültje a gázszolgáltató vállalat igazgatója. A sebesültek között van ugyanakkor a máramarosszigeti rendőrparancsnok helyettese, és a tűzoltóparancsnok helyettese is.

Olvasóink írták

 • 3. klj-54 2012. február 19. 22:30
  „@1. deszkás
  Jószándékú a tudósítás, nem merik felvállalni egy esetlegesen megtörtént merényletet.
  Egy valóban merényletnek azért vannak azonosításra alkalatos nyomai.”
 • 2. jozko 2012. február 19. 22:14
  „Ha valóban földgáz robbant : az -a metán komponens mindenképpen- könnyebb a levegőnél.
  Valószínű, hogy a magasabb szinten lévő irodában gyűlt össze a második robbanást kiváltó, nagyobb mennyiségű és gázkoncentrációjú robbanóelegy.

  A metán ennyit tud és ennyiről tehet.
  Azt, hogy az utat maga találta-e meg, vagy valamilyen "repedésen át" mutatták neki - azt a vizsgálatnak kell ?? kideríteni.”
 • 1. deszkás 2012. február 19. 12:24
  „Ezt a dumát.Mi a teendő gázrobbanás esetén ? Az fel se merül hogy szándékosság volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javultak a munkakörülmények az Apple kínai beszállítóinál

Javultak az Apple beszállítóinak dolgozók munkakörülményei - írja a China Daily napilap a gyárakban… Tovább olvasom