Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Robbantás és Molotov-koktélos támadások Görögországban

Görögország - Bomba robbant kedden hajnalban a görög Eurobank egyik fiókja előtt a görögországi Argyropoulos-ban. Ezt az AFP francia hírügynökség közölte kedden.
A robbanás előtt fél órával egy ismeretlen telefonáló felhívta az egyik görög napilap szerkesztőségét és figyelmeztetett a várható robbanásra, ezért a rendőrség gyorsan lezárta a környéket. A bomba, amit a bejáratnál helyzetek el, nagy károkat okozott.

Nem sokkal a robbanás előtt az állami elektromos művek négy kocsiját felgyújtották ismeretlenek égő benzines palackokkal a déli Nea Ionia-ban, és ezzel egy időben ugyancsak Molotov koktélokat dobtak a cég egyik ügynökségére egy másik helyen Dél-Görögországban.

Az AFP helyi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a támadások összefüggésben vannak azokkal a súlyos társadalmi megmozdulásokkal és zavargásokkal, amelyek Alexis Grigoropoulos megölése után robbantak ki. A 15 éves fiút decemberben, Athénban egy rendőr lelőtte, a görög hatóság szerint önvédelemből, mert a fiú kövekkel dobálta meg a rendőr kocsiját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékpisztollyal hadonászó fiút lőttek le - videóval!

Egyesült Államok - Kaliforniai rendőrök lelőttek egy 15 éves fiút, aki egy játékpisztolyt fogott rájuk. Az ügy részleteinek kivizsgálására nyomozást indítottak. Tovább olvasom