Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Román kormány: semmi nem írja elő a területi autonómia biztosítását

Először válaszolt a román kormány a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) egyik petíciójára, és közölte: Romániát semmilyen nemzetközi egyezmény nem kötelezi arra, hogy etnikai alapon területi autonómiát, vagy kollektív jogokat biztosítson a nemzeti kisebbségeknek.
A kormánynak a Székely szabadság napján, ez év március 10-én Marosvásárhelyen elfogadott petícióra adott válaszát kedden tette közzé az SZNT illetékese az egyik közösségi portálon.

"Romániára nem hárul semmilyen nemzetközi egyezményből származó kötelezettség, mely szerint etnikai alapú területi autonómiát kellene biztosítania, vagy bármilyen kollektív jogot a kisebbségeknek. A nemzetközi jog csupán a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek egyéni jogait szentesíti, amelyeket másokkal együtt is gyakorolni lehet" - áll a kormány közkapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatósága által kibocsátott dokumentumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világtalálkozó a háborús övezetekben elkövetett szexuális bűncselekmények ellen

A brit kormány kezdeményezésére példátlan méretű rendezvénysorozat kezdődött kedden Londonban és világszerte a háborús övezetekben elkövetett szexuális bűncselekmények ellen. Tovább olvasom