Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Rossz gázkart húzott meg a februárban lezuhant tajvani gép pilótája

"Hűha, rossz gázkart húztam meg!" - hallható a feketedoboz felvételén nyolc másodperccel a becsapódás előtt.

Egyértelművé vált, hogy a TransAsia légitársaság február elején Tajvanon lezuhant ATR 72-600 típusú repülőgépének pilótája az egyik hajtómű meghibásodását követően tévedésből a másik, működő hajtóművet kapcsolta ki kézzel. A balesetnek 43 halálos áldozata volt.

A Tajvani Repülésbiztonsági Tanács (ASC) csütörtökön nyilvánosságra hozta a repülőgép pilótafülkéjének hangrögzítője által felvett kommunikáció szószerinti leiratát.

Ebből világossá vált, hogy a repülőgép jobb oldali hajtóműve nem sokkal a felszállás után meghibásodott, amire egy hibajelzés figyelmeztette a személyzetet. Ezt követően azonban Liao Csien-cung kapitány tévedésből a működő hajtómű gázkarjához nyúlt, s ezzel a bal oldali hajtómű üzemanyag ellátását megszakítva leállította azt. "Hűha, rossz gázkart húztam meg!" - hallható a feketedoboz felvételén nyolc másodperccel a becsapódás előtt.

A legénység ezt követően vészhelyzetet jelentett, közölve a hajtómű meghibásodását. Liao megpróbálta még újraindítani az elvben működőképes hajtóművet, de nem járt sikerrel. 16 másodperccel később az adatrögzítők leálltak, megtörtént az, amire a pilótafülkében tartózkodó, kiképzésben résztvevő első tiszt még utoljára figyelmeztetett: "becsapódás, becsapódás, felkészülés a becsapódásra!"

A Transasia Airways GE-235-os számú járatának B-22816 lajstromjelű ATR 72-600-as repülőgépe, amely még egy éve sem volt szolgálatban, február 4-én, röviddel a felszállást követően csapódott a Keelung nevű folyóba a tajpeji Szungsan repülőtértől mintegy öt kilométerre.

A gép fedélzeten tartózkodó 58 ember közül a mentők 15-öt élve mentettek ki a roncsokból, 43-an meghaltak. A repülőgép bal szárnya a folyóba zuhanást megelőzően egy autóúton közlekedő taxinak ütközött, a taxiban ketten megsérültek.

A tajpeji jelentés arra is kitér, hogy a kapitány, a légierő volt pilótája, aki 2009-től repült utasszállító gépeken, 2014-ben csak a második szimulátoros vizsgán felelt meg. Egyébként csaknem ötezer repülési órával rendelkezett ATR 72-es gépeken.

A dokumentum szerzői hivatalosan nem állapítanak meg egyértelmű felelősséget. A nyomozás teljes anyagát, javaslatokkal jövő év áprilisban hozzák nyilvánosságra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plágiumgyanús az ideiglenes román miniszterelnök doktorija

Forrásmegjelölés nélkül vett át bekezdéseket egy román ellenzéki hírportál szerint. Gabriel Oprea szerint személyes bosszú áll az ügy mögött. Tovább olvasom