Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Rossz irányba fordultak ima közben az indonéz muzulmánok

Eddig rossz irányba fordultak ima közben az indonéz muzulmánok, legalábbis ezt állapította meg az ázsiai ország legfőbb vallási hatósága.
A testület közlése szerint saját, márciusban kiadott utasítása tévesztette meg a hívőket, ugyanis abban "helyes irányként" azt szabta meg számukra, hogy akkor néznek a szaúd-arábiai Mekka irányába, ha nyugat felé fordulnak ima közben.

Az ulema, a vallástudósok tanácsa azért bocsátotta ki rendelkezését, mert az iszlám hívőktől általában elvárják, hogy az imát arccal a mekkai Kába-szentély felé végezzék el.

"Ám most megállapítást nyert, hogy a mecsetek valójában Szomália vagy Kenya felé néznek. Ezért most azt javasoljuk a hívőknek, hogy némileg északnyugat felé mozdulva kezdjenek hozzá az imához" - mondta Cholil Ridwan, az ulema elnöke. Megjegyezte, hogy magukat a mecseteket nem szükséges átépíteni, elég csak egy kicsit módosítani a testhelyzeten, hogy az imádkozók megfelelő irányban legyenek.

Szavai szerint a hívőknek nem kell attól félniük, hogy eddigi imáik kárba vesztek. "Allah így is meghallgatta fohászukat" - húzta alá a világ legnépesebb muzulmán többségű országának vallási elöljárója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A menekültek visszatéréséről is tárgyal Szerbiában Josipovic horvát elnök

Kétnapos hivatalos látogatást kezdett vasárnap Szerbiában Ivo Josipovic horvát elnök; az államfő azt… Tovább olvasom