Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Schwarzenegger védekezik: nem használt kódolt káromkodást

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó védekezni kényszerült amiatt, hogy hivatala olyan levelet küldött az állami törvényhozás képviselőinek, amelyben a sorok első betűi az angol nyelv egyik leggyakoribb durva szitkozódását adják ki.
Schwarzenegger a washingtoni Fehér Házból távozva - ahol Joe Biden alelnökkel tárgyalt - újságírók előtt kijelentette: szó sincs szándékosságról és kódolt üzenetről, sajnálatos véletlen, hogy a levélsorok első betűi összeolvasva egy káromkodást jelentenek.

"Ritka véletlen történt" - jelentette ki, utalva arra, hogy a kaliforniai kormányzói hivatal szóban forgó levelének bal első oszlopában fentről lefelé az olvasható: "F... you."

A hivatal a honlapján is elhelyezte az egy törvénnyel szemben emelt kormányzói vétót tartalmazó levelet. A republikánus Schwarzenegger a törvény demokrata kezdeményezőinek címzett levélben elutasította, hogy a San Franciscó-i kikötői hatóság újabb állami fejlesztési pénzt kapjon egy korábbi kikötői övezet lakónegyeddé alakítására.

Dicséret illeti a kormányzót, amiért ügyesen használja véletleneket - jelentette ki gúnyosan az egyik demokrata honatya szóvivője, aki szerint Schwarzenegger korábbi üzeneteiben is előfordultak már furcsa olvasatok.

Megfigyelők szerint a kormányzónak oka lett volna visszavágni az egyik érintett demokrata képviselőnek, aki egy nyári adománygyűjtő rendezvényen hallhatóan azt kiáltotta oda Schwarzeneggernek, hogy hazudik, ezenkívül több cifra jelzővel illette. A kormányzó korábban éles vitát folytatott az állam nehéz pénzügyi helyzete miatt a törvényhozással, amelynek több millió dollárral meg kellett kurtítani például az oktatási és egészségügyi költségvetést. A demokrata képviselő akkori beszédében élesen bírálta a kormányzót egyebek mellett azért, mert az 2005-ben és 2007-ben megvétózta a melegek házasságának engedélyezését.

A hírről pénteken beszámoló CNN emlékeztetett arra, hogy Schwarzenegger előszeretettel szemlélteti döntéseit különböző éles eszközökkel; a költségvetési kurtításokra figyelmeztetve egy tévés nyilatkozatában például egy hatalmas tőrt fogott a kezében, egy másik alkalommal pedig jelképesen Conan, a barbár kardját tartotta maga elé egy vitában.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2009. október 31. 13:48
    „Bár ez lenne a legkomolyabb gondunk!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iraki Kurdisztánban látogatott a török külügyminiszter

Történelmi látogatást tett pénteken az észak-iraki Kurdisztánban Ahmet Davotoglu török… Tovább olvasom