Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sikeres űrsétát tettek az orosz űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásnál

Moszkva - Sikeres űrsétát hajtott végre két orosz űrhajós a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS): a több mint hat és fél órás küldetés során csak egyetlen feladatot nem tudtak elvégezni, de az sem rajtuk múlott.
Fjodor Jurcsihin és Oleg Szkripocska a tervezettnél félórával tovább, több mint hat és fél órán át tartózkodott a világűrben. Ez idő alatt több feladatott végeztek el. Egyebek mellett felszereltek a Zvezda (Csillag) modulra egy "munkaállomást", amelyen a jövőben tudományos kutatásokat végeznek majd orosz és európai űrhajósok. Az űrhajósok a Poiszk (Kutatás) modul felszínén egy anyagmintákat tároló kazettát rögzítettek. Nem sikerült viszont áttenniük egy kamerát a Rasszvet (Hajnal) modul egyik oldaláról a másikra, a rossz illesztések miatt.

Az űrséta idején az ISS fedélzetén tartózkodott négy másik - egy orosz és három amerikai - asztronauta.

Hétfői közlés szerint a Fjodor Jurcsihin orosz, valamint Shannon Walker és Douglas Wheelock amerikai űrhajósokat szállító Szojuz TMA-19 űrhajó leszálló egysége november 26-án, a tervezettnél négy nappal korábban tér vissza a Földre, mert az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Asztanában december 1-jén kezdődő kétnapos csúcsértekezlete, illetve az államfők érkezése miatt 30-án már lezárják a környék légterét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkolt a 16 éve halottnak nyilvánított férfi

Washington - Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) emberei egy kislány elrablásával és… Tovább olvasom