Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Slota kijelentéseit bírálja az Új Szó

Szlovákia - A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Ján Slota azon hétvégi kijelentését bírája hétfői számában az Új Szó című pozsonyi napilap, amely szerint a politika mocskos dolog, valamint a magyarok kárt akarnak okozni Szlovákiának.
A vezércikk szerzője megállapítja, hogy azzal egyet lehet érteni, hogy a politika mocskos dolog, mert "a politikát általában a mocskos lelkületű politikusok mocskolják be. Ha pedig a hatalomgyakorlás is megadatik számukra, amint többek között Ján Slota számára is, hatványozott a hatékonyságuk a közéleti mocsok, az általános mocskosság kórként történő eluralkodása tekintetében. Ján Slota ezért lehet a két lábon járó bizonyítéka saját állításának."

A szlovákiai politikai közélet rossz helyzetére utalva a cikk szerzője úgy véli, hogy a hatalmon lévő vezetők közül Ján Slota és Robert Fico kormányfő a szlovákiai magyaroktól sem várhatja el és "kérheti számon" az állam iránti lojalitást, "ha a közéleti mocsok olykor már szájszélig ér. Tessék azonban belegondolni, ki az az idióta, aki képes lojalitást táplálni egy mocskos dolog iránt. Konkrétan, holmi mocskos politikusok által bemocskolt fikció iránt. Merthogy a köztársaság, az állam állampolgárok nélkül legfeljebb egy politikai fikció, egy üres idea."

A szerző szerint inkább a hatalmat gyakorló politikusoknak kell lojálisaknak lenniük az állampolgárok iránt, akik megválasztották őket. "A politikusok lojalitásának pedig egyik legfontosabb előfeltétele, hogy ne hazudjanak, ne lopjanak. Vagyis: ne legyenek mocskosak" - olvasható a lapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszkva októbertől csak energiatakarékos égőket vásárol

Oroszország - Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere utasítást adott, hogy a főváros október 1-től… Tovább olvasom