Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Sürgős szanálásra szorul a szlovén államvasút

Szlovénia - Sürgős szanálásra szorul a szlovén államvasút: 80 millió eurós tavalyi mérleg szerinti veszteségével és 350 millió eurós adósságállományával gyakorlatilag a csőd előtt áll, ezt csak azért kerüli el, mert törvényileg kizárt az államvasút csődje.
A vezetés most szanálási tervet készít elő a vasút megmentésére, ezt úgy szeretnék végrehajtani, hogy jövőre a Slovenske zeleznice már kijusson a veszteségzónából.

Az intézkedések sorában üzleti, pénzügyi és személyügyi szanálás egyaránt szerepel. A költségek nagy részét a szlovén állam viseli: az adósságból 123 millió eurót átvesz. A múlt héten a kormány már egy 38,4 millió eurós pénzinjekcióval segítette a Slovenske zeleznicét.

A cég maga 21 millió eurós megtakarítást tervez, és további 9 milliót takarít meg a már kialkudott bércsökkentéssel. Ezenkívül 10 ezer dolgozójából mintegy 2 ezret tervez kényszerszabadságra küldeni.

A szlovén állami vasúttársaságot 2004-ben már egyszer szanálták, ez azonban a vasút szerint csak részleges volt, 41 millió eurós mérleg szerinti veszteség gördült tovább.

A szlovén közlekedési minisztérium várakozásai szerint a mostani szanálás a következő másfél év alatt lezajlik.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2010. január 14. 18:25
    „Hivják meg Fónagynagynagy Jánost, megoldja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Franciaországban véget ért a H1N1-járvány

Franciaország - Franciaországban véget ért az új típusú influenzajárvány, miután a friss… Tovább olvasom