Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Svájc korlátozza a közép-európai bevándorlást

Május 1-től évente 2000 letelepedési engedélyt adnak ki. Ez a az EU-hoz 2004-ben csatlakozott térségbeli államokat érinti.
A svájci szövetségi tanács (kormány) szerdai ülésén úgy döntött, hogy május 1-től kontingenseket határoz meg a kelet- és közép-európai országokból érkezett bevándorlókkal szemben.

Az intézkedés, amely szerint május 1-től évente 2000 letelepedési engedélyt adnak ki, az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott térségbeli államokat érinti: Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Lettország, Litvánia és Észtország polgárait - adta hírül a Neue Zürcher Zeitung internetes kiadása.

Svájc az Európai Unióval kötött megállapodás védzáradékára hivatkozik, amelynek értelmében, ha egy évben a bevándoroltak száma 10 százalékkal meghaladja az előző három esztendő átlagát, akkor korlátozásokat léptethetnek hatályba. Csakhogy az EU szemszögéből jogtalan, ha a korlátozás a tagországoknak csupán egy részét érinti.

Szokatlanul gyorsan reagált a berni kormány döntésére az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Catherine Ashton brüsszeli nyilatkozatában megállapítja, hogy az intézkedés sérti a személyek szabad mozgásáról kötött megállapodást, amely "nem enged meg semmifajta megkülönböztetést az EU polgárok között. Ezt az intézkedést gazdaságilag nem igazolja sem a munkapiaci helyzet, sem a Svájcban letelepedni akaró uniós állampolgárok száma" - hangzik Ashton nyilatkozata.

Olvasóink írták

  • 3. t680822g 2012. április 18. 23:05
    „Lemaradt... Itthon se kellenek a Fidesz rezsimnek a csórók, hogyan tovább?”
  • 2. t680822g 2012. április 18. 23:00
    „Mi van, a csórók nem kellenek?”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. április 18. 22:13
    „Óóh... azok a jóságos svájciak, hogy a lila tehén f..... le őket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bocsánatot kért a spanyol király az elefántvadászatért

A 74 éves uralkodót sok bírálat érte hazájában a botswanai kiruccanásért, amelyre ráadásul csak… Tovább olvasom