Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Szabadlábra helyezték Benedek Fülöpöt

Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Benedek Fülöp volt földművelésügyi szakállamtitkárt, akit hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak.
A Fővárosi Bíróság keddi közlése szerint B. Fülöp előzetes letartóztatását megszüntették, és elutasították az ügyészi indítványt a házi őrizet elrendelésére. A végzés jogerős.

A bíróság közlése szerint az előzetes letartóztatás meghosszabbítása (december 8.) óta a bűncselekmények köre, azok tényállása és minősítése nem változott, de a nyomozás menetében érdemi változás történt. Figyelembe véve B. Fülöp legutóbb tett vallomását, és a nyomozás állását, nem merült fel olyan tény, vagy adat, amely alapján a gyanúsított megpróbálná befolyásolni a nyomozás menetét. Ennek elvi lehetősége azonban továbbra is fennáll - közölték.

A bíróság álláspontja szerint a házi őrizet a bizonyítási eljárás meghiúsítására törekvés veszélyét sem kizárni, sem csökkenteni nem képes. Emiatt nem indokolt az előzetes letartóztatás megszüntetése mellett a házi őrizet elrendelése - olvasható a Fővárosi Bíróság közleményében.

Benedek Fülöpöt november 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája akkor azt közölte az MTI-vel, hogy jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt vették őrizetbe.

A közleményben az állt: a gyanúsítás lényege szerint "B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki."

Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott - közölte korábban az ügyészség.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2011. február 01. 20:40
    „Kár volt !”
  • 1. dodó 2011. február 01. 17:12
    „A politikusbűnözés is tiltott szó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkasordító hideg! Mínusz 26,8 fokot mértek

A székelyföldi Bodzafordulón mínusz 26,8 Celsius fokot mértek keddre virradóra, a rendkívül… Tovább olvasom