Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szabadok a Libanonban elrabolt észtek

Kiszabadult csütörtökön hét észt kerékpáros, akiket márciusban raboltak el Libanon keleti részén.
A hírt később az észt külügyminisztérium is megerősítette.

"A hét (észt) személyt (a Bekaa-völgyi) Arszal városában adták át, és a jelek szerint jó egészségi állapotban vannak" - mondta a név nélkül nyilatkozó libanoni tisztségviselő.

Minna-Liina Lind észt külügyi szóvivő Tallinnban azt közölte, hogy a kerékpárosokat kora reggel engedték szabadon, és "jelenleg a francia nagykövetségen tartózkodnak".

A hét, harmincas éveiben járó férfit március 23-án rabolták el, nem sokkal azután, hogy a szomszédos Szíria felől libanoni területre értek. Az egyik libanoni internetes oldalnak küldött két üzenetében egy eddig ismeretlen, Haraket al-Nahda val-Iszlah (Mozgalom a Megújulásért és a Reformért) nevű kis csoport vállalta magára a túszejtést, és váltságdíjat követelt.

Marván Sarbel libanoni belügyminiszter viszont az egyik helyi televíziónak nyilatkozva nem erősítette meg ez utóbbit. "Tudomásom szerint (az emberrablók) nem kértek váltságdíjat" - mondta. Hozzátette, hogy az észtek a tervek szerint csütörtök este indulnak haza repülőgéppel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Hamarosan döntés születhet Görögországról˝

Ezt Jose Manuel Gonzalez-Paramo, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának spanyol tagja mondta egy interjúban. Tovább olvasom