Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Szakértői kormány felállítását javasolta a görög államfő

A konzervatív Új Demokrácia párt vezetője kijelentette, hogy kész tárgyalásokat folytatni egy szakértői kormány felállításáról.
Nem politikai személyekből álló szakértői kormány felállítására tett javaslatot Karolosz Papuliasz görög államfő - közölte Evangelosz Venizelosz, a hétfői kormányalakítási egyeztetésen részt vett szocialista PASZOK elnöke, hozzátéve: támogatja az elképzelést.

Kedd délelőtt újabb megbeszélésre kerül sor, amelyre az Arany Hajnal nevű neonáci szervezeten kívül minden párt vezetőjét meghívták.

Antonisz Szamarasz, a konzervatív Új Demokrácia párt vezetője kijelentette, hogy kész tárgyalásokat folytatni egy szakértői kormány felállításáról.

A hétfői egyeztetéstől távolmaradó párt, az egy héttel ezelőtti parlamenti választásokon nagy meglepetésre a második helyre feljött, s így kulcsszereplővé vált Sziriza szóvivője elmondta, hogy a baloldali radikális párt is részt vesz a keddi megbeszélésen.

A kisebbik baloldali erő, az Európa-barát alapállású Dimar elnöke a megbeszélést követően kijelentette: pártja nem támogatja egy technokrata kormány létrehozását, de továbbra is egyeztet a többi párttal. Fotisz Kuvelisz elnök megerősítette, hogy ők is tárgyalóasztalhoz ülnek.

Hétfőn újabb egyeztetésre került sor, ahol a három Európa-párti erő, a konzervatív Új Demokrácia, a szocialista PASZOK és a Dimar vezetői kerestek megoldást az új választások kiírásának elkerülésére. (E 3 pártnak 168 képviselője van a 300 fős törvényhozásban.) Ha nem sikerül megállapodni, akkor az athéni parlament csütörtökön feloszlatja magát, és a görögök június 17-én ismét az urnák elé járulhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2012. május 15. 09:14
    „pl. adva van a heti hetes gárdája !

    Vegyék fel őket ! Q-ra szakértők !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dalai láma szerint kínai ügynökök meg akarják ölni

A dalai láma szerint kínai ügynökök törhetnek az életére, míg Pekingben szenzációkeltésnek és… Tovább olvasom