Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Százak töltötték a szentestét a párizsi Roissy repülőtéren

Franciaország - Utasok százai töltötték a szentestét kénytelenségből a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren, mivel Európa harmadik legnagyobb légi kikötőjének üzemeltetői nem tudtak megküzdeni a szélsőséges téli időjárás okozta gondokkal.
Szombaton reggel viszont már menetrend szerint indították a járatokat. A reptér egyik terminálján karácsonyeste hálótermet alakítottak ki szétnyitható tábori ágyakkal, egy másik teremben pedig ünnepi istentiszteletet rendeztek. A légitársaságok alkalmazottai inni- és ennivalót osztottak a mintegy 400 pénteki járat kimaradása miatt a reptéren rekedt utasoknak, a gyerekeknek pedig kis ajándékokkal próbáltak kedveskedni. A szállodai elhelyezést sokan visszautasították, mert túl messze kínáltak nekik szállást.

A reptér egyik terminálján karácsonyeste hálótermet alakítottak ki szétnyitható tábori ágyakkal, egy másik teremben pedig ünnepi istentiszteletet rendeztek.
A légitársaságok alkalmazottai inni- és ennivalót osztottak a mintegy 400 pénteki járat kimaradása miatt a reptéren rekedt utasoknak, a gyerekeknek pedig kis ajándékokkal próbáltak kedveskedni.

A szállodai elhelyezést sokan visszautasították, mert túl messze kínáltak nekik szállást. A reptéren működő kápolnában az ünnepi istentiszteleten sok olyan hívő vett részt, aki eredetileg a Vatikánba vagy Betlehembe szeretett volna eljutni karácsonyra.

Pénteken a járatok mintegy harmadát törölték, s a műszaki személyzet minden erőfeszítése ellenére a kelleténél lassabban haladt a repülőgépek felkészítése, mivel a gépeket a fagyos időben kötelező a felszállás előtt jégmentesíteni. Az utasok közül sokan jelezték, hogy a tömeges járatkimaradások miatt be akarják perelni a párizsi repülőterek igazgatóságát, csakúgy mint a légitársaságokat.

Az igazgatóság közben cáfolja, az Air France légitársaságnak azt a pénteki közlését, miszerint a legfőbb gondot az okozta, hogy Roissyn és a másik párizsi reptéren, Orly nem rendelkeztek elegendő tartalékkal a jégmentesítéséhez szükséges fagyálló folyadékból, a glikolból. Ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy "munkatársaik teljesen kimerültek a hóval és jéggel folytatott, immár több mint egy hete tartó küzdelemben".

Szombaton reggel már menetrend szerint indították a járatokat, s normalizálódni látszik a franciaországi vasúti közlekedés is, amelynek a karácsonyi hétvégén becslések szerint mintegy kétmillió utast kell célba juttatnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias időben karácsonyoznak a görögök

Görögország - Míg Nyugat-Európa közlekedésében a téli időjárás és a havazást okozott ismét súlyos… Tovább olvasom