Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Széljobbos román szervezet szervez tüntetést Csíkszeredában

Engedély nélkül szervez felvonulást az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista román szervezet az erdélyi Csíkszeredában, Románia nemzeti ünnepe alkalmából.
A Krónika című erdélyi napilap pénteki tudósítása szerint Antal Attilának, Csíkszereda alpolgármesterének nincs tudomása arról, hogy a szervezet engedélyt kért volna a helyi polgármesteri hivataltól a felvonulás megszervezésére, amit december 1-jére, Románia nemzeti ünnepére terveznek.

A nacionalista szervezet honlapján arra szólítja fel a „büszke románokat, hogy menjenek Csíkszeredába, ha elegük van a szeparatista magyarok alkotmányellenes megnyilvánulásaiból, és ha nem közömbös számukra a Hargita, Kovászna és Maros megyében élő románok sorsa, akik idegenekké váltak a saját hazájukban".

Ugyanazon a napon a csíkszeredai Hősök temetőjében megemlékeznek a Kolozsváron 1918. december 1-jén megalakult Székely Hadosztályra is. Erre a megemlékezésre egy magánszemély kért engedélyt a polgármesteri hivataltól.

Az Új Jobboldal két évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön, tavaly pedig Marosvásárhelyen szervezett felvonulást, amelyen számos magyarellenes szólamokat skandáltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar katonák segítenek Afganisztánban - galériával

A Magyar Honvédség Légi Kiképzési Támogató csoportjának katonái a kabuli repülőtéren teljesítenek… Tovább olvasom