Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 2°C | 13°C Még több cikk.

Személyesen is cáfolta a szexbotrány vádjait András herceg

Először utasította vissza személyesen is András yorki herceg azokat az állításokat, hogy szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére. A herceg csütörtökön Davosban szólalt meg az ügyben.
"Csak megismételhetem és megerősíthetem azt, amit a Buckingham-palota már közölt a védelmemben" - mondta a herceg, majd hozzátette: "Most a munkámra koncentrálok".

A palota, a brit királyi család első számú londoni hivatala január elején hivatalos közleményben szögezte le, hogy "minden alapot nélkülöznek" azok az állítások, amelyek szerint az 55 esztendős András herceg - aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért.

Az ügy annak nyomán került ismét a felszínre, hogy kiderült: Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő - egy jelenleg 30 éves nő - szerint Epstein több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

A brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, aki intim részletekkel kiegészítve megerősítette, hogy 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel.

Az Epstein elleni rendőrségi vizsgálat aktáiból kiderült, hogy a börtönviselt amerikai pénzember egykori lakája elmondta: András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és medencepartikon" vett részt, "esetenként pucér hölgyek társaságában".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afrikai menekültek haltak meg Máltánál egy felfújható gumihajón

A máltai vízi őrség csütörtökön bejelentette, hogy a szigetország partjainál kimentett a tengerből… Tovább olvasom