Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szeméthegyek borítják Palermo utcáit

A húsvéti ünnepekre sem sikerült megtisztítani a szicíliai Palermo városát a három hete el nem szállított szeméttől, mely környezeti katasztrófahelyzetet teremtett.
"Úgy érezzük magunkat, mintha Nápolyban lennénk" - nyilatkozták Palermo lakosai a sajtónak. Mint elmondták, azt remélték, hogy a városi önkormányzat legalább húsvétra el tudja takarítani a járdákat és az úttestet is már másfél méter magasan beborító szeméthegyeket.

Palermo központjában néhány helyen láttak ugyan szemeteskamiont, de a külvárosban továbbra is kétezer tonna hulladék rohad a szabad ég alatt. A lakosok autóval viszik a szemetet a peremkerületekbe és itt szabadulnak meg tőle. A hulladékot éjszaka felgyújtják.

Nappal a bogarak és patkányok, éjszaka az égő szemétből felszabaduló gázok okoznak járványveszélyt és környezeti katasztrófát - hangoztatta a palermói városi köztisztasági vállalat (Amia) illetékese. A rendkívüli szeméthelyzetet az Amia dolgozóinak hetek óta tartó sztrájkja okozta. A vállalat kasszája üres és nem tudja dolgozóit kifizetni.

A palermói ügyészség az Amia több száz dolgozója ellen vizsgálatot indított, mivel erőszakot alkalmazva a sztrájkhoz nem csatlakozókat is megakadályozták munkájuk elvégzésében.

A Nápolyt és környékét ellepő háztartási hulladékot tavaly óta hajókkal Hollandiába és Svédországba szállítják. A nápolyi kikötőből induló hajók hetente ötezer tonna szemetet visznek el tonnánként százötven euróért. A nápolyi családok szemétszállítási díja pedig évi ötszáz euró fölé emelkedett - jegyezte meg a nápolyi sajtó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel Athénban

Nyugdíjalapjuk megcsapolása miatt tüntető dokkmunkások és teherautósofőrök csaptak össze a… Tovább olvasom