Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Szerbekkel csaptak össze koszovói rendőrök

Több mint ötvenen megsérültek helyi rendőrök és szerbiai látogatók csütörtöki koszovói összecsapásában, egy szerb életveszélyes lövést kapott.
Az összecsapásra azután került sor, hogy a mintegy hetven Szerbiából érkező, nagyrészt fiatal embert - aki busszal utazott volna az 1389-es rigómezei csata helyszínére - a hatóságok visszafordították, mert "agresszívvé váltak, lerészegedtek, provokálták a rendőröket és a lakosságot".

Szerbiai egészségügyi szervek szerint egy meglőtt szerb életveszélyes állapotban van, öt embert szintén lőtt sebekkel kezelnek. Összesen húsz szerb sérült meg.

A futballszurkolókból álló szerb csoport a rigómezei csata évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre tartott. A csatában a Lázár cár vezette szerb csapatok vereséget szenvedtek a törököktől. Rigómező a szerbek szemében kultikus hely.

A koszovói rendőrség nem erősítette meg, hogy éles lőszert használtak volna. A helyi hatóságok szerint kilenc rendőrt kórházban ápolnak, további huszonhárman könnyebb sérüléseket szenvedtek az összecsapásban.

Bajram Rexhepi koszovói belügyminiszter azt mondta, hogy a szerbiai fiatalok kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, miután kiutasították őket Koszovó területéről.

Atifete Jahjaga elnök azt ígérte, hogy a hatóságok a jövőben minden hasonló csoportot megállítanak majd, mivel azok "veszélyeztetik a közrendet, és tovább rontják a koszovói biztonsági helyzetet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy vádpontban felmentették Karadzicot

A volt boszniai szerb vezetőt egyrendbeli népirtás vádpontja alól mentette fel a hágai Nemzetközi… Tovább olvasom