Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szerdán sztrájknap Európában

Brüsszel - Szerdán sztrájknap lesz Európában az EU állam-és kormányfőinek csütörtöki csúcstalálkozója előtt: Athéntól Brüsszelig számos városban rendeznek demonstrációkat, tiltakozó megmozdulásokat, sztrájkokat a szakszervezetek az Európa-szerte napirenden lévő megszorító intézkedések miatt.
"Nemet mondunk a mindenkit érintő megszorításokra és a csak a boldog kiváltságosokat illető prémiumokra" - így szól a demonstrálók fő üzenete.

Görögországban már a hetedik 24 órás általános sztrájkot tartják a szakszervezetek, és Belgiumon kívül demonstrációk lesznek még többek között Franciaországban, Luxembourgban, Dániában és Csehországban.

Brüsszelben a tüntetők élő láncot vonnak az Európai Bizottságnak helyet adó üvegpalota köré, jelképezve azt a nadrágszíj meghúzást, ami egyebek mellett a bérek csökkenését, a szociális ellátás megnyirbálását eredményezi.

"Az év vége közeledtével csak úgy ömlik a sok prémium, egyre nyilvánvalóbbá téve a kontrasztot az egyéni meggazdagodás és a köz sanyargatása között" - idézte az AFP az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárát, John Monks-ot.

Az Európai Unió állam-és kormányfői december 16-án és 17-én tartanak csúcstalálkozót Brüsszelben, ahol a fő téma az állandó pénzügyi támogatási mechanizmus lesz.

Olvasóink írták

  • 1. Zsoltee0716 2010. december 14. 21:15
    „Ezt itt mind Mo-on elnézik majd az emberek. Azt se érdekli az embereket, nem mernek fellépni ellene!
    Úgy látszik mi leszünk Európa legjobb országa, ahol minden tökéletes az emberek meg vannak elégedve a árakkal satöbbi.
    Milyen hülyék ezek a görögök, franciák satöbbi, hogy neki ez a nadrágszíj dolog meg minden más ami ellenük szól így fel lépnek!
    Ha 400ft lesz az üzemanyag ár akkor se teszünk semmit, meg a nettó minimálbér 60eft.?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WikiLeaks - Washington: Mubarak fiát nehezen fogadnák el elnöknek

Kairó - Amerikai diplomaták szerint az egyiptomi hadsereg vezetői nehezen tudnák elfogadni, ha… Tovább olvasom