Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szétzavarták a szabadkőműveseket a Fidzsi-szigeteken

Fidzsi-szigetek - Őrizetbe vették egy szabadkőműves gyűlés részvevőit a Fidzsi-szigeteken. A legendákkal övezett mozgalom tagjaira a helyi falusiak hívták ki a rendőröket, mert azt hitték, varázsolnak odabent.
A gyűlés egyik - neve elhallgatását kérő - új-zélandi részvevője szerint a fidzsi-szigeteki Denerauban jöttek össze - írja a New Zealand Herald a csütörtöki számában. A Lautoka Szabadkőműves Páholy 14 tagjának találkozóját azonban dörömbölés szakította félbe. Az ajtóban a rendőrök álltak, és dühödt falubeliek, akik szerint odabent boszorkányság zajlott.

A rendőrök aztán bevitték az egész társaságot, és átkutatták a házat. Több tárgyat is lefoglaltak, egyebek mellett pálcákat, iránytűket és egy koponyát. A részvevő elmondta, hogy a páholy titkára hiába mutatta a rendőröknek az engedélyüket, feltételezett boszorkányság miatt nem engedték el őket. Az új-zélandi férfi szerint egy "kényelmetlen, forró cellában" eltöltött éjszaka után végül a fidzsi-szigeteki kormányfő irodájából "szóltak le", hogy bocsássák szabadon a társaságot.

A szabadkőművesek világmozgalma több száz évre nyúlik vissza. Tagjaik titoktartási kötelezettsége miatt számos legenda övezi a szervezetet, és a gyűléseikhez kötődő rituálékat.

Olvasóink írták

 • 5. comet 2009. július 17. 16:24
  „2-nem az első eset hogy ugy beszélsz baromságokat hogy fogalmad sincs alapvető dolgokról.
  A szabadköművesség köztudottan nagy befolyással bír Angliában, az USA-ban, Olaszországban, Romániában stb.
  A Biledeberg csoport is bizonyos szempontból ide tartozik, de gondolom róluk nem halottál, pedig hát a világpolitikába keményen beleszólnak már vagy 50 éve.
  Bushék soha nem csináltak titkot a koponyák és csontok társasághoz tartozásukról. Az meg biztos BBC kacsa, hogy jelenleg az Apacs indián törzs vezetői perlik ezt a társaságot sírrablás miatt, ugyanis kifosztották (az egyik Bush ős) Geronimo sírját és ellopták a koponyát néhány csonttal együtt.
  Nem csak azok a dolgok léteznek amiről hajdan pártgyűlésen halhattál, és nem csak materialista világnézet lézezik. Az okkulztizmusnak és vallásnak sokkal nagyobb szerepe van a politikában mint ahogy azt hiszed. Gondolj csak Izraelre.”
 • 4. kerob 2009. július 17. 12:02
  „"XIII. Leó pápa 1884-ben kiadja a Humanum genus enciklikát. Ebben a pápa a maszonokat a sátán szolgáinak bélyegzi, akik az egyház megsemmisítésére és az államhatalom megkaparintására törekednek, amelyeket ez enciklika a szabadkőműves rítus-, szimbólum-, és szervezetrenddel lát bizonyítva. Leó nevéhez még két antimaszonikus episztola fűződik, 1892-ből. " http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadkőművesség”
 • 3. joy 2009. július 16. 18:02
  „Na, most ki a Hókuszpók?”
 • 2. flexsnake 2009. július 16. 15:42
  „1. beszélsz hülyeségeket. A koponyák és csontok soha nem volt sátánista. És tagja sem volt a Bush család. ócska fröcsögő média találmánya. A kcs egyetemi társaságként alakult és ma is csak egyetemi tagsága van. Meg néhány öreg. Túl van misztifikálva. Ahogyan a szabadkőművesség is. Semmi misztikum nincs benne, hagyományokra épülő rituálék de mivel szigorúan tilos a páholytagoknak beszélniük róla, ezért találnak ki róla hülyeséget.”
 • 1. comet 2009. július 16. 12:14
  „ha az USA-ban is így jártak volna el a "Koponyák és csontok" sátánista társasággal, akkor ma nem tudnánk, hogy kik azok a Bush-ok, az európai titkos társaságok felszámolása esetén meg talán a bankár dinasztiák kártékonyságának lehetett volna eleját venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrázókért aggódnak az új-zélandi földrengés után

Új-Zéland - 7,8-as magnitúdójú földmozgás miatt szökőárriadót kellett kiadni még a távolabbi Ausztráliában is, de csak egy kis cunamit észleltek. Tovább olvasom